franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Pomerili se bodo mladi čebelarji

Piše: R.K.

Čas objave:
05.01.2023 13:02

V Današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Ivančna Gorica bo gostila mednarodno tekmovanje mladih čebelarjev; Neposrednega storilca zamenjave pacientov nadzor ni definiral; Tribučan Mitja Ilenič iz Domžal prestopil k ameriški ekipi New York City.

SVET NA KRKI

Papež Frančišek se je danes med mašo ob pogrebu zaslužnega papeža Benedikta XVI. poklonil svojemu predhodniku in se mu zahvalil za njegovo znanje in predanost. "Benedikt, zvesti ženinov prijatelj, naj bo tvoje veselje popolno, ko boš dokončno in za vedno poslušal njegov glas," pa je dejal ob koncu homilije na polnem trgu svetega Petra v Vatikanu.

Moški v Zagrebu je včeraj zvečer s sekiro napadel 41-letno žensko in enoinpolletnega otroka, poročajo hrvaški mediji. Otrok je zaradi hudih poškodb umrl v bolnišnici, moškega pa je med begom na zagrebški obvoznici do smrti povozil avto. Policijska preiskava poteka. Po neuradnih informacijah je 41-letni moški včeraj zvečer prispel v hišo na Kozari putu, v kateri živi njegova nekdanja partnerica z otrokom, poroča hrvaški časnik Jutarnji list. Nekdanja partnerja sta se začela prepirati, nato pa je moški žensko in otroka napadel s sekiro. Po napadu se je podal v beg in pristal na obvoznici, kjer je vanj trčilo vozilo. Bil je mrtev na kraju nesreče.

KRKA DOMA

Sloveniji je bila s strani Mednarodnega centra mladih čebelarjev podeljena kandidatura za izvedbo Mednarodnega tekmovanja mladih čebelarjev leta 2023. Čebelarska zveza Slovenije, ki je nosilec organizacije, bo tekmovanje organizirala od 3. do 7. Julija letos. Tekmovanje organizira v sodelovanju z Občino Ivančna Gorica, saj bo večji del dejavnosti potekal na območju občine. Prehodni pokal tekmovanja, ki ga prejme vsakokratna država gostiteljica, je konec decembra predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč predal županu občine Ivančna Gorica Dušanu Strnadu. Mednarodno srečanje mladih čebelarjev je dogodek, ki poteka že od leta 2010. Nazadnje je potekal leta 2019 na Slovaškem z 29 državami udeleženkami. V Sloveniji bo leta 2023 potekalo enajsto zaporedno srečanje, na katerem si želijo gostiti do 40 držav udeleženk, kar bi bilo največ, odkar poteka tekmovanje. Vsako državo zastopa ekipa treh tekmovalcev, mladih čebelarjev, starih od 12 do 18 let, ki jih spremljata do dve odrasli osebi. V tekmovalnem delu so tekmovalci, pomešani v mednarodne ekipe, soočeni s približno 15 čebelarskimi izzivi, kjer morajo prikazati čebelarsko znanje in spretnosti.

Napaka, povezana z zamenjavo identitete dveh bolnikov, ki so ju septembra v celjsko bolnišnico z istim reševalnim vozilom pripeljali iz Trubarjevega doma upokojencev Loka pri Zidanem Mostu, je nastala v procesu predaje pacienta, neposrednega storilca napake pa tudi ta nadzor ni definiral, so v odzivu na sistemski nadzor zapisali v Splošni bolnišnici Celje. Urad za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu ministrstva za zdravje je namreč nedavno zaključil sistemski nadzor septembrske zamenjave identitete dveh bolnikov v celjski bolnišnici. Kot so v petek sporočili z ministrstva, komisija z veliko verjetnostjo ugotavlja, da je do zamenjave bolnikov prišlo v prostorih triaže urgentnega centra bolnišnice. V bolnišnici bodo že doslej sprejete ukrepe preverili in uskladili še s priporočili in ukrepi komisije.

Mladi slovenski nogometaš Mitja Ilenič iz Tribuč je iz Domžal prestopil k ameriški ekipi New York City, je na spletni strani potrdil njegov dosedanji klub. Pogodbo je desni bočni branilec podpisal do konca leta 2026. New York City sicer spada v skupino klubov združbe City Football Group, v kateri je tudi velikan Manchester City, so še zapisali Domžalčani. Ilenič je prvo poklicno pogodbo z Domžalami sklenil pri 16 letih, nekaj dni po 18. rojstnem dnevu pa se v zameno za, kot so zapisali na spletni strani, eno najvišjih odškodnin v zgodovini kluba prvič seli v tujino. Ilenič je v Domžale prispel iz Bele krajine in nato igral v mlajših selekcijah kluba. Prvoligaški debi je vpisal v zadnjem krogu sezone 2020/21 proti Aluminiju.