Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Potapljači iz Krke potegnili tudi trgovski voziček

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.09.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Sindikat obrti in podjetništva Slovenije opozarja na težavo svojih članov, ki so covid-19 preboleli z blagimi simptomi in se takrat niso obrnili na zdravnika in nimajo potrdila o prebolelosti. Ker da so v neenakopravnem položaju s prebolevniki s potrjeno okužbo, vladi predlagajo, da bi jim omogočila teste na protitelesa in pridobitev potrdila.

Minuli teden so se na slovenskih cestah zgodile tri smrtne prometne nesreče, v katerih so umrle tri osebe. V letošnjem letu je na cestah umrlo že 88 oseb, kar je 21 več kot v enakem obdobju lanskega leta.

Jamarji iz Društva za raziskovanje jam Ljubljana so ta konec tedna na Kaninskih podih v Breznu spečega dinozavra presegli globino 1000 metrov. Na novo odkrita jama je deseta več kot 1000 metrov globoka jama v Sloveniji in ena izmed 100 najglobljih jam na svetu.

KRKA DOMA:
Potapljači so iz reke Krke odstranili za cel zabojnik odpadkov. V soboto so se lotili že 28. akcije čiščenja reke Krke in njenega obrežja. Več kot 30 potapljačev, prostovoljcev, ribičev in članov lokalnega rafting kluba je tako znova združilo moči ter ponovno očistilo rečno dno Krke na območju med Loko in Kandijskim mostom in iz vode potegnili kar za cel komunalni zabojnik odpadkov, med katerimi so bile gume, lonci, nož, prometni znak pa tudi trgovski voziček.

Stroji v krškem Vipapu še vedno, že skoraj dva meseca stojijo. Vodstvo podjetja naj bi zaposlene obvestilo, da krška papirnica nujno potrebuje dokapitalizacijo, sicer je mogoč tudi najbolj črn scenarij, ustavitev proizvodnje, 300 zaposlenih pa bi pristalo na cesti. Usoda podjetja naj bi bila znana v sredo po skupščini.

V novomeški Knjižnici Mirana Jarca so zaključili že osmo sezono Poletnih pustolovcev, ki se ji je pridružilo 94 osnovnošolcev. Letošnja rdeča nit so bile ilustracije in stripi. Sodelujoči pustolovci so morali prebrati vsaj tri knjige, ena od prebranih pa je morala biti zapisana v obliki stripa. Osnovnošolci so s knjižničarkami delili vtise o prebranih besedilih na posebnih lističih, ki so jih razstavili na prireditvi, še vedno pa so na ogled na Oddelku za mladino v novomeški knjižnici.

Osrednja informativna oddaja, 13.9.2021

Krka ob enih