IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Požar v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
19.09.2023 13:52

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Požar v Novem mestu; V Posavju je bil potrjen nov projekt

SVET NA KRKI

Na Policijski upravi Ljubljana se zavedajo dejavnikov povečanih varnostnih tveganj, povezanih z nastanitvijo migrantov v Azilnem domu na Viču, zato operativno delo v okolici doma prilagajajo glede na varnostne razmere. Sicer so lani in letos v centru Ljubljane in na Viču zaznali povečano število kaznivih dejanj zoper premoženje.

Britanski kralj Karel III. bo jutri s soprogo, kraljico Camillo začel tridnevni obisk v Franciji. Tja bi moral odpotovati že pred pol leta, a so obisk zaradi protestov v zadnjem trenutku odpovedali. Predsednik Francije Emmanuel Macron je britanski kraljevi par povabil tudi v versajsko palačo.

KRKA DOMA

Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja je potrdila projekt "Mislim modro" . Projekt, vreden skoraj 70.000 evrov, bo prejel financiranje v višini približno 50.000 evrov od Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, pod vodstvom Lokalne akcijske skupine Posavje. V projektu se osredotočajo na krepitev prepoznavnosti in ugleda vina modra frankinja ter spodbujanje regenerativnega turizma. Poudarja pomen avtohtone sorte trte, vina modre frankinje ter drugih regionalno značilnih in visoko cenjenih vin, pijač ter hrane v Posavju. Glavni cilj projekta je povezovanje in izobraževanje vseh deležnikov v verigi kulinarično-vinske ponudbe Posavja. S tem želijo okrepiti podjetniško iniciativo in znanje ponudnikov ter poudariti lokalne izdelke z dodano vrednostjo, ki naj postanejo prepoznavni in cenjeni tako med domačini kot obiskovalci. Projekt bo trajal 19 mesecev in naj bi bil zaključen aprila 2025.

Včeraj okoli 22 ure na Florjanovem trgu v Novem mestu je gorelo v stanovanju. Gasilci GRC Novo mesto so na kraju ugotovili, da je gorela na štedilniku pozabljena hrana in požar pogasili. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so osebo, ki se je nadihala dima, oskrbeli na kraju in jo odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.  Pohodniško društvo Novo mesto člane in članice obvešča, da so pričeli z dežurstvi v društvenem prostoru v Domu krajanov v Prečni. Društveni prostor bo odprt vsak torek, razen praznikov med 17. in 19. uro. V zimskem času pa med 16. in 18. uro.  Takrat lahko pridete po informacije v zvezi z delovanjem društva, o pohodih, turah in izletih ter o možnostih izobraževanj in izposoji opreme. Lahko pa se boste tudi informirali o turah in izletih, ki jih nameravate izvesti sami. Kmalu pa bo društvo organiziralo tudi popoldanski pohod v sklopu šestega novomeškega polmaratonu. V soboto 30. septembra bo potekal sprehod po Portovalu in novih brveh preko Krke. Pohod bo nezahteven in primeren za otroke in odrasle.

Osrednja informativna oddaja 19.9.2023