franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Predsednik države Borut Pahor je včeraj obiskal Brežice

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
17.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja so se na Brdu pri Kranju sešli vodje strank in poslanskih skupin, z izjemo LMŠ in Levice, ter minister za zdravje Janez Poklukar s strokovno skupino. Razpravljajo o strategiji boja z epidemijo in spremembah v zdravstvu.

Na Hrvaškem so konec februarja predstavili spletno platformo Safe Stay in Croatia (Varno bivanje na Hrvaškem) v devetih jezikih, vendar pa ne tudi v slovenščini, na kar je takrat opozorila STA. V hrvaški turistični skupnosti so danes potrdili, da bodo do konca meseca na platformo uvrstili tudi vsebine v slovenščini.

Na policijski postaji Sežana so v zadnjih mesecih prejeli tri prijave goljufije, ko je neznanec z lažnivim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih okoliščin spravil v zmoto oškodovanko, da mu je nakazala denar. Policija opozarja na previdnost pri komunikaciji z neznanci prek družbenih omrežij in aplikacij.

KRKA DOMA:
Predsednik države Borut Pahor je včeraj obiskal Brežice, kjer se je sestal s štabom Civilne zaščite za Posavje in med drugim poudaril, da cepljenje rešuje težko obdobje epidemije, ob tem pa poudaril, da mora biti vabilo k cepljenju izrečeno verodostojno. Predsednik Pahor je v nadaljevanju obiskal še Vrtec Mavrica, Splošno bolnišnico Brežice, Varstveno delovni center Krško – Leskovec ter Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca. Več pa tudi na naši spletni strani.

Občini Mokronog-Trebelno, Mirna Peč in Mestna občina Novo mesto so podpisale izvajalsko pogodbo za prenovo približno 400-metrskega zahtevnega pobočnega lokalnega cestnega odseka Knežija-Brezje oziroma dela najkrajše cestne povezave med Novim mestom in Mirnsko dolino. Prenova bo stala dobrih 130.000 tisočakov. Občina Mokronog-Trebelno bo pokrila 35 odstotkov, mirnopeška občina četrtino in novomeška 40 odstotkov.

V občini Krško bodo tudi s pomočjo evropskih sredstev uredili kolesarske poti in sicer dobre tri kilometrsko kolesarske povezave severno od Krškega, na levem bregu reke Save. S tem bo izboljšala kolesarsko povezanost občine z naselji Senovo in Brestanica.

Skupna občinska uprava občin Dolenjske bo v naslednjih tednih izvajala nadzor nad kmetijskimi opravili na območjih cest v Mestni občini Novo mesto. Mestno redarstvo pa bo izvajalo nadzor glede uporabe mobilnikov in varnostnih pasov ter otroških varnostnih sedežev med vožnjo. Aktivno bodo v izbranih obdobjih izvajali tudi merjenje hitrosti.

Osrednja informativna oddaja, 17.3.2021

Krka ob enih