stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Prenovljeni dom krajanov in gasilski dom v Krškem

Piše: R.K.

Čas objave:
21.03.2024 12:25

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Prenovljeni dom krajanov in gasilski dom v Krškem; Povečan vandalizem stranišč

SVET NA KRKI

Slovenija je v svojih 20 letih članstva v Natu pomembno vlogo odigrala predvsem pri stabilizaciji Zahodnega Balkana, je danes od obisku premierja Roberta Goloba povedal generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg. Pozdravil je Golobovo napoved, da je Slovenija pripravljena okrepiti prisotnost na Kosovu, in povečevanje slovenskih izdatkov za obrambo.

Svetovni dan Downovega sindroma, ki ga obeležujemo danes, letos poteka pod geslom Konec stereotipom. Tudi letos v Društvu Downov sindrom Slovenija pripravljajo dogodke v več krajih po Sloveniji, tudi pohode z baloni, s katerimi bodo javnost seznanjali o pomenu vključevanja drugačnih v družbo.

KRKA DOMA

V Leskovcu pri Krškem so odprli obnovljen objekt na Ulici 11. novembra, v katerem sta si prostore delila dom krajanov in gasilski dom Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Leskovec pri Krškem. Naložba je stala 960.000 evrov, od česar je Mestna občina Krško zagotovila 880.000 evrov, preostalo pa PGD Leskovec pri Krškem. Mestna občina Krško, Krajevna skupnost (zdaj mestna četrt) Leskovec pri Krškem in PGD Leskovec pri Krškem so septembra 2021 podpisali dogovor o ureditvi medsebojnih razmerij, ki je bil podlaga za obnovo obstoječih prostorov in izgradnjo prizidka. Dela pa so se začela spomladi 2022. V novem prizidku je bil prostor namenjen nemotenemu delovanju PGD Leskovec pri Krškem. V pritličju so uredili garažo za gasilska vozila, v nadstropju pa prostore za potrebe gasilcev in potrebe delovanja mestne četrti. V sklopu projekta pa so obnovili tudi tamkajšnjo kulturno dvorano.

V zadnjih mesecih so se na treh ključnih lokacijah v Mestni občini Krško – na Tržnici Videm, CKŽ 44 ter pri stadionu Matije Gubca – žal pogosteje pojavljale oblike vandalizma na javnih straniščih. Zaradi naraščajočega števila malomarnih dejanj občina Krško razmišlja o uvedbi omejitev dostopa do javnih stranišč v nočnem času. Kršitelji poškodujejo  opremo javnih stranišč na različne načine, vključno z metanjem celih rol toaletnega papirja in papirnatih brisač v straniščne školjke ter uničevanjem podajalnikov za toaletni papir, mila in razkužila. Uničenje ali poškodbe opreme otežujejo ali celo preprečujejo uporabo stranišč za uporabnike. Materialno škodo, ki jo je povzročil vandalizem na javnih straniščih v letošnjem letu, ocenjujejo kar na dva tisoč evrov. Na Mestni občini Krško ostro obsojajo takšna dejanja saj je javno stranišče pomembna infrastrukturna dobrina, ki zagotavlja higienske možnosti za prebivalce, obiskovalce in turiste, zato občina poziva občane in občanke, da v primeru če opazijo vandalizem to tudi prijavijo policiji.

Osrednja informativna oddaja 21.03.2024