stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Preuredili bodo enoto za demenco v Metliki

Piše: R.K.

Čas objave:
21.04.2022 12:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Tudi drugi dan predčasnega glasovanja na volitvah v Državni zbor je zaznamovala visoka volilna udeležba, saj je na volišča prišlo 2,86 odstotka volilnih upravičencev. V dveh dneh predčasnega glasovanja je glas oddalo skoraj pet odstotkov volivcev, na zadnjih volitvah leta 2018 pa jih je na volišča prišlo nekaj manj kot dva odstotka.

Uprava za zaščito in reševanje je davi ob 6.43 dobila obvestilo o onesnaženju Soče med Srpenico in Kobaridom. Domnevno gre za izlitje iz proizvodnje podjetja TKK v Srpenici. Po zagotovilih poveljnika civilne zaščite Bovec Edija Melinca gre po doslej znanih podatkih za nenevarno snov. Civilna zaščita izvaja intervencijo in je Sočo zaprla za plovbo.

KRKA DOMA

Vlada je na dopisni seji v načrt razvojnih programov 2022-2025 uvrstila tudi preureditev dislocirane enote za demenco Doma starejših občanov Metlika. Ocenjena vrednost znaša nekaj manj kot 1,6 milijona evrov. S pripravami na naložbo so začeli v lanskem letu, ko sta bili pripravljeni investicijska in projektna dokumentacija, gradbena dela pa bodo potekala v letošnjem letu. Z naložbo bodo zagotovljene dodatne postelje za stanovalce z demenco, prav tako pa tudi varnejše bivalno okolje za stanovalce in svojce, varnejše delovno okolje za zaposlene in ločenost čistih in nečistih poti. Omogočena bo vzpostavitev sivih in rdečih con ter zagotovljeni bivanjski pogoji za izvajanje storitev v skupnosti.

V začetku maja bo stekla obnova odseka ceste Kočevje-Ljubljana skozi naselji Grič in Breg pri Ribnici. V sklopu projekta bosta izvedeni obnova in celovita ureditev ceste v skupni dolžini 1120 metrov. Dela bodo zaključena do konca januarja prihodnje leto.

Občani Krškega so v okviru postopka participativnega proračuna za leto 2023 oddali 62 predlogov projektov na območju posameznih krajevnih skupnosti ali širše. Zdaj jih bo pregledala občinska uprava in jih v dokončno presojo in potrditev posredovala pristojni komisiji. Glasovanje o izvedbi projektov, ki jih bo predlagala komisija, bo potekalo od 6. do vključno 13. junija. Izglasovani projekti bodo predlagani v potrditev Občinskemu svetu Mestne občine Krško za proračunsko leto 2023, v katerem jih bo občinska uprava tudi izvedla.

V Novem mestu se je začelo snemanje novega slovenskega celovečernega igranega filma Vzornik. Scenarist in režiser filma je Novomeščan Nejc Gazvoda, ki je o filmu povedal, da je to njegov doslej najbolj oseben projekt, postalje v najbolj neosebno dobo novejše zgodovine. Film se dogaja v letu 2021 v osnovni šoli in vse težave, s katerimi se ukvarja, imajo konkretna poimenovanja - medvrstniško nasilje, osamljenost, dostojanstvo. V glavnih vlogah nastopajo Mojca Funkl, France Mandić in Jure Henigman. Film bo predvidoma posnet v 25 snemalnih dneh.

Osrednja informativna oddaja, 21.4.2022