franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Prihaja Dobrodelni operni maraton

Piše: R.K.

Čas objave:
31.05.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

V prvem letošnjem četrtletju je bila stopnja brezposelnosti, ki jo izračunava državni statistični urad, v Sloveniji 4,3-odstotna. S tem je bila za 0,2 odstotne točke nižja kot v četrtletju pred tem. Zvišala se je stopnja delovne aktivnosti, so danes sporočili iz urada.

Obsojeni nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar, ki je petletno zaporno kazen začel prestajati septembra 2017, je zapustil zapor. Pogojni odpust iz zapora mu je izrekla komisija za pogojni odpust na ministrstvu za pravosodje, poročajo mediji.

KRKA DOMA

Zavod za turizem, kulturo in šport Šmarješke Toplice to nedeljo 5. junija, ob svetovnem dnevu teka pripravlja Dobrodelni Operni Maraton, ki bo v sodelovanju z Ireno Yebuah Tiran, priznano mezzosopranistko in maratonko, združil tri zelo pomembne vrednote: kulturo, šport in dobrodelnost. S tekom in petjem bodo povezali štiri dolenjske občine: Šmarješke Toplice, Novo mesto, Šentjernej in Škocjan ter na skoraj 50 kilometrov dolgi progi ob izbranih postajališčih prepevali operne napeve iz svetovne zakladnice. Tek se bo začel ob 9.uri v Šmarjeti, trasa pa bo Yebuah Tiranovo vodila po etapah do Otočca, Novega mesta, Rateža, Gorenjega Maharovca, Šentjerneja, Škocjana nazaj do Šmarjete, kjer bodo zaključili predvidoma ob 15ih 20. Kot je pojasnila Irena Yebuah Tiran, je ideja za dobrodelni operni maraton vzklila med epidemijo.Denar bodo namenili za spodbudo štirih mladih talentov, pevki Emi Starešinič, pevcu Janu Arhu, športnici Klari Lukan in športniku Lovru Šimcu.

V občini Kočevje so se odločili, da bodo nekateri javni objekti dobili umetniške stenske poslikave. V ta namen so na natečaju izbrali štiri umetnike, ki bodo v drugi polovici junija ustvarili stenske poslikave, in sicer na prizidku hotela Valentin, garaži v Kajuhovem naselju, betonskem zidu na Tomšičevi in hali bivše Opreme na Cankarjevi.Poslikave je posebna komisija zaupala Duši Jesih, Klari Perušek, Binetu Skrtu in Danielu Homšaku, šlo pa bo za umetniške interpretacije lokalnih tematskih let v občini Kočevje.

Vlada je v načrt razvojnih programom 2022-2025 uvrstila tudi dve investiciji v naših krajih. Predvidena je nadzidava in preureditev Doma starejših občanov Trebnje, ki se bo izvajala v tem in prihodnjem letu. Skupaj z DDV je ocenjena na 5,3 milijona evrov. Investicija bo zagotovila kakovostnejše, varnejše in prijaznejše bivalno okolje za stanovalce ter delovno okolje za zaposlene. Omogočeno bo ločevanje čistih in nečistih poti ter vzpostavitev sivih in rdečih con. Poleg tega bodo zagotovljene ustrezne prostorske razmere za izvajanje učinkovitih, varnih in potrebam uporabnikov prilagojenih storitev, poroča ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V načrt razvojnih programov je uvrstila tudi izgradnjo večnamenskega doma v občini Škocjan. Predvideli so tudi pripadajočo zunanjo ureditev, ureditev parkirišč in opornega zidu.

Osrednja informativna oddaja, 31.5.2022