stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Prireditev ob dnevu Civilne zaščite

Piše: R.K.

Čas objave:
05.03.2024 12:15

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih :Prireditev ob dnevu Civilne zaščite; Kadrovska stiska zdravnikov v Šentjerneju

SVET NA KRKI

Povprečne cene zemeljskega plina so se v lanskem zadnjem četrtletju v četrtletni primerjavi za gospodinjske odjemalce znižale, za negospodinjske odjemalce pa zvišale. Cene električne energije so se znižale za obe skupini odjemalcev, je danes objavil državni statistični urad.

V ljubljanskem botaničnem vrtu se je že razcvetela japonska češnja Prunus campanulata. Iz vrta so sporočili, da ta vrsta češnje, po angleško tudi cold scarlet cherry, letos prvič cveti skupaj z navadnimi malimi zvončki, kar kaže na podnebne spremembe. Prav današnje jutranje sonce je odprlo prve cvetove, če bo sonca še več, se bo še bolj razprla.

KRKA DOMA

Novomeška izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v sodelovanju z Občino Straža v kulturnem domu v Straži včeraj organizirala osrednjo regijsko prireditev ob letošnjem dnevu Civilne zaščite,  prazniku vseh, ki skrbijo za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Ob tej priložnosti so pripadnikom civilne zaščite z območja Dolenjske in Bele krajine podelili kar 15 priznanj Civilne zaščite. Nekaj pa je o tem povedal Poveljnik Štaba civilne zaščite za Dolenjsko Marjan Šmalc. Zbrane pa je nagovoril tudi župan Občine Straža, Dušan Krštinc.

Na zdravstveni postaji v Šentjerneju se trenutno soočajo s kadrovsko stisko, kar je povzročilo nezadovoljstvo med lokalnimi prebivalci. Svetnik Franc Hudoklin je na nedavni občinski seji izpostavil težave, ki se kažejo v pomanjkanju odzivnosti zdravstvenega osebja. Po njegovih besedah dve zdravnici družinske medicine izmed treh manjkata zaradi bolniškega dopusta, kar je privedlo do otežene dosegljivosti in nedosegljivosti preko telefona in elektronske pošte. Župan Jože Simončič je pojasnil, da je bil v stiku z vodstvom Zdravstvenega doma Novo mesto, ki je potrdilo te težave. Direktorica zdravstvenega doma Alenka Simonič  je izpostavila, da zdravstveno osebje deluje po svojih najboljših močeh, da bi zagotovilo vse potrebne storitve za uporabnike, tudi med vikendom. Kljub temu se klice in elektronska sporočila nabirajo, zato prosijo uporabnike za strpnost in razumevanje. Poudarila je, da nadomeščanje ni povezano s stavko zdravnikov in da vse storitve trenutno potekajo normalno ter, da je pomanjkanje družinskih zdravnikov sistemski problem, za katerega pričakujejo sistemske rešitve že dlje časa.

Osrednja informativna oddaja 05.03.2024