franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Prizidek zdravstvenega doma Metlika je v zaključni fazi

Piše: R.K.

Čas objave:
06.07.2023 14:38

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Prizidek Zdravstvenega doma Metlika je v zaključni fazi, V Ivančni gorici poteka 12. Mednarodno tekmovanje mladih čebelarjev

Ponoči je Evropska nosilna raketa Ariane 5 vzlezela v vesolje in vanj ponesla 2 satelita. To je bil njen 117. in hkrati zadnji polet, svojo zadnjo nalogo pa je uspešno izvedla. V svoji zgodovini se je uveljavila kot ena boljših za prevoz telekomunikacijskih satelitov, tokrat pa je nad oblake ponesla francoski vojaški in nemški telekomunikacijski satelit. Med pomembnimi misijami, ki jih je imela je bila tudi izstrelitev sonde leta 2018, ki je nato na zemljo poslala prve posnetke Merkurja.

Pri nastanku skupinske zidne poslikave fasade znanega praškega lokala bo sodelovala tudi slovenka Nez Pez. Neža Jurman, ki deluje pod umetniškim imenom Nez Pez, je diplomirala iz kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Ustvarja v različnih medijih - grafika, risba, slikarstvo, avdiovizualna dela in kiparstvo. Projekt je nastal v sodelovanju festivala Lustr in evropskega projekta Remix Comix, ki ga podpira program Ustvarjalna Evropa. V njem ustvarjalci raziskujejo kulturno dediščino zatiranih skupin ter jo v obliki stripov na javnih prostorih predstavijo občinstvu.

Zdravstveni dom Metlika bo kmalu uporabljal nov prizidek. Vlada je v načrt za obdobje od leta 2022-2025 uvstrila 27 novih projektov. Od teh so tri ustanove iz območja dolenjske. Ena izmed njih je Zdravstveni dom Metlika, kjer so trenutno v zaključni fazi izvajanja projekta. Pridobili bodo 6 novih ambulantnih prostorov, ti pa so bili nujno potrebni zaradi nevzdržnih delovnih pogojev. Gre za eno največjih investicij v zadnjih letih. Trenutno se izvajajo notranja prenovitvena dela, katera se bodo končala v sredini julija. Zatem sledi opremljanje prostorov s pohištvom. Konec prenovitvenih del in otvoritev nove pridobitve je v planu v začetku septembra, tega pa se veselijo tako vsi obiskovalci doma, kot tudi zaposleni. 

12. Mednarodno tekmovanje mladih čebelarjev poteka v Ivančni gorici. Gre za svetovno prvenstvo, kjer čebelarji iz 30 držav ter 5ih kontinentov tekmujejo v teoriji in praksi iz področja čebelarstva, primerjajo svoje znanje, ob njih pa ves čas stojijo mentorji spremljevalci, učitelji, ki izmenjujejo svoje prakse kako poučujejo mlade čebelarje. Tekmovanje traja 4 dni, tekmovalci pa so strari od 12 do 18 let. Slovenijo zastopata dve ekipi po 10 tekmovalcev. Ti so bili kot najboljši na državnem tekmovanju mladih čebelarjev izbrani, da zastopajo Slovenijo. Skupaj je 150 udeležencev, celoten namen pa je predvsem širiti ozaveščanje o pomenu čebel, poslanstvu poklica čebelarjev ter prenašanje znanje v nove, mlajše generacije, ki bodo nadaljevale s čebelarsko tradicijo.

KRKA OB ENIH 6.7.2023