zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Projekta vzhodne obvoznice ni več mogoče ustaviti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.11.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Svetovalna skupina za covid-19 je po neuradnih informacijah klenila, da predlaga desetdnevno popolno zaprtje države. Druga možnost ukrepanja, če se vlada ne odloči za popolno zaprtje države, pa je strog nadzor nad spoštovanjem pogoja PCT in omejitev delovanja gostinskih lokalov do 23. ure.

Prebivalci Slovenije so v zadnjih dneh pospešeno unovčevali lanske in letošnje turistične bone. Če je bilo 22. oktobra skupno unovčenih 11.038 bonov, jih je bilo 31. oktobra 26.011. Boni veljajo do konca leta.

V ekološko-humanitarni akciji Manj svečk za manj grobov so do zdaj zbrali že dobrih 60.375 evrov. K temu so všteta sredstva, ki so jih obiskovalci pokopališč v preteklih dnevih darovali na stojnicah. Na račun Fundacije Svečka se še vedno stekajo donacije posameznikov in organizacij, ki darujejo tudi preko spletnih donacij in z SMS sporočili.

KRKA DOMA:
Izdano je gradbeno dovoljenje za prvi petkilometrski odsek južnega dela ceste tretje razvojne osi, ki ima velik regionalni in tudi širši pomen. Če bo šlo vse po planu in ne bo dodatnih zapletov, bi lahko z gradnjo začeli januarja oziroma februarja prihodnje leto.

V Krškem se je začela prenova glavne prometnice skozi mesto, državne ceste Krško-Drnovo, in sicer na odseku od krožišča Narpel do križišča pri mestnem pokopališču. Cesta krških žrtev je zaradi tranzita, ki je pred izgradnjo obvoznice potekal po tej cesti, zelo uničena. Lansko zimo so jo pokrpali, tokrat pa jo bodo sanirali in sicer v treh fazah.

Destinacija Bela krajina, ki jo sestavljajo občine Črnomelj, Metlika in Semič, v zadnjih dveh letih beleži hitro rast števila prenočitev. V koronskem letu 2020 so imeli kar 50 odstotkov več nočitev kot leto pred tem, številke ostajajo visoke tudi letos. Eden izmed razlogov so turistični boni. V Beli krajini si sicer, kar se turizma tiče, želijo predvsem družinskih zgodb.

Osrednja informativna oddaja, 2.11.2021

Krka ob enih