stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Protest brez incidentov

Piše: R.K.

Čas objave:
18.03.2024 12:09

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Protest brez incidentov ; Izgradnja kanalizacije in rekonstrukcija vodovoda

SVET NA KRKI

Stavkovni odbor operaterjev številke 112 je sprejel odločitev, da bodo v primeru, če ne pride do bistvenega premika v pogajanjih z vlado, zaostrili stavkovne aktivnosti in organizirali miren protest. Ta bo potekal pred vlado in DZ 27. marca, pet minut pred dvanajsto, so sporočili iz Sindikata ministrstva za obrambo.

V organizaciji zavoda za kulturo in sonaravno delovanje Dobra pot se danes začenja vseslovenska akcija Zapišimo spomine. Njen cilj je zabeležiti spomine starejše generacije s pomočjo novih tehnologij. V akciji, ki bo trajala do 29. marca, lahko sodeluje vsak, bodisi kot pričevalec ali kot zapisovalec, so sporočili organizatorji.

KRKA DOMA

Krajevni skupnosti Velika Dolina in Jesenice na Dolenjskem sta minulo soboto na mejnem prehodu Slovenska vas organizirali protest proti načrtovani postavitvi azilnega doma na območju nekdanjega mejnega prehoda Obrežje. Protestniki so se sprehodili po pločnikih in prehodih, zaradi česar je bil za nekaj časa zaprt del regionalne ceste Slovenska vas - Mokrice, kar je povzročilo zastoj. Organizatorji so v vabilu na družbenem omrežju Facebook izrazili nasprotovanje vzpostavitvi azilnega centra na območju, ki je že obremenjeno s prometom, ter opozorili, da infrastruktura ni primerna za nastanitvene namene, saj je bila zgrajena za carinske in špedicijske postopke. Okoli 1000 krajank in krajanov se je udeležilo mirnega opozorilnega protesta, ki je potekal brez incidentov, je pojasnil brežiški župan Ivan Molan. Molan pa je dodal, da organizatorji načrtujejo protest tudi prihodnjo soboto.

Županja Mateja Povhe in direktor podjetja Komunalne gradnje d. o. o. Viktor Dolinšek sta sklenila pomemben dogovor za nadgradnjo infrastrukture v občini Trebnje. Ob nedavnem svečanem podpisu, sta se strinjala, da bo podjetje Komunalne gradnje izvedlo izgradnjo kanalizacije in rekonstrukcijo vodovoda v naseljih Breza in Kamni Potok. Ta ključni projekt, vreden 300.000 EUR, je bil rezultat uspešno izpeljanega javnega naročila, ki je potekalo v letošnjem februarju. Začetek gradbenih del je načrtovan v prihajajočih pomladnih mesecih, kar bo omogočilo hitro izvajanje in minimalne motnje za prebivalce omenjenih naselij. Občina Trebnje bo s to investicijo zagotovila vzpostavitev sodobnega kanalizacijskega sistema, ki bo v celoti skladen z nacionalnimi in evropskimi predpisi ter standardi, ki so ključni za varovanje okolja. Projekt se odlično ujema s strategijo trajnostnega razvoja občine, saj bo prispeval k izboljšanju kakovosti življenja in ohranjanju naravnega okolja v regiji.

Osrednja informativna oddaja 18.03.2024