Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Prvi novorojenček letos v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
03.01.2023 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Prvi novorojenček letos se je rodil v Novem mestu; Tek brez meja ob vstopu Hrvaške v Schengen; Gradnja fekalne kanalizacije na Senovem se nadaljuje tudi v 2023.

SVET NA KRKI

Zaslužnega papeža Benedikta XVI., ki je umrl v soboto, se bodo spomnili tudi v Sloveniji. V petek bo v ljubljanski stolnici maša zanj, od srede do petka pa bo na apostolski nunciaturi v Ljubljani odprta žalna knjiga, so danes sporočili iz Slovenske škofovske konference. Slovenski škofje so ob smrti Benedikta XVI. že v soboto povabili slovenske katoličane, naj se se pokojnega papeža spomnijo v molitvi.

Na vrh Reporterjeve lestvice najvplivnejših Slovencev leta 2023 je uredništvo uvrstilo premierja Roberta Goloba, sledita pa mu nekdanji predsednik republike Milan Kučan in aktualna predsednica Nataša Pirc Musar. Med novinci na lestvici je več ministrov in drugih članov Golobove ekipe pa tudi nekaj gospodarstvenikov in predstavnikov civilne družbe.

KRKA DOMA

Prvi novorojenček v letu 2023 v Sloveniji je deček, rodil pa se je v porodnišnici v Novem mestu minuto čez polnoč. Težak je 3290 gramov in velik 48 centimetrov. Prva deklica v letošnjem letu se je ob 2.37 rodila v Izoli, težka 3715 gramov in velika 50 centimetrov. V Novem mestu se je kot zadnja v starem letu ob 17.55 rodila deklica s 3800 grami in 51 centimetri.

Praznovanju vstopa Republike Hrvaške v schengensko in evrsko območje se je pridružila tudi Občina Brežice. Tako so se udeležili sprejema za tekače Teka brez meja, ki ga je pripravil Klub cestnega in gorskega teka Samobor. Tek je potekal od Svete Nedelje do Brežic v dolžili 24 kilometrov. Na pot se je odpravilo okoli 30 tekačev, ki so s tekom simbolično pozdravili razširitev schengenskega in evrskega območja na Hrvaško. Tek so zaključili v Športni dvorani Brežice, kjer so se ob okrepčilu še družili pred odhodom domov.

V okviru projekta »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju spodnje Save« Mestna občina Krško na Senovem gradi fekalno kanalizacijo. Dela potekajo po fazah in bodo na posameznih odsekih zaključena junija 2023. Lani se je zaključila gradnja kanalizacije na Tomšičevi ulici (severni del) ter na Cankarjevi ulici – Metalna. V tem letu pa se bo nadaljevala gradnja kanalizacije na Cesti 3. julija, na Cankarjevi ulici (južni del) ter na Cesti bratov Zorko. Skupna vrednost gradbenih del znaša 1,2 milijona evrov, od tega bo nekaj več kot 67 % sofinanciranih iz evropskega kohezijskega sklada ter državnega proračuna.

Osrednja informativna oddaja 3.1.2023