stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Prvi teden julija v Novo mesto prinaša Krka Outdoor Festival

Piše: R.K.

Čas objave:
27.06.2023 13:46

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Prvi teden julija v Novo mesto prinaša Krka Outdoor Festival; Ob prazniku so zasadili lipo miru v Pogancih

Slovenska Policija bo svoj današnji praznik obeležila z osrednjo slovesnostjo v  Avditoriju v Portorožu. Na slovesnosti bodo dvanajstim prejemnikom podelili še veliki ščit z bronasto zvezdo, najvišje priznanje policije. S praznikom Slovenske Policije ohranjamo spomin na 27. junij 1991, ko so se policisti med vojno za slovensko osamosvojitev na mejnem prehodu Holmec spopadli z JLA. Ob dnevu policije je delegacija ministrstva za notranje zadeve, policije in Združenja Sever danes položila vence v Parku spomina v Tacnu in nato še pri Pomniku padlim v vojni za Slovenijo na Novih Žalah v Ljubljani.

Svet je lani izgubil toliko primarnega, neokrnjenega deževnega gozda, kot znaša površina Švice, kažejo podatki danes objavljene študije Svetovnega raziskovalnega inštituta iz Washingtona. Deloma zaradi požarov, predvsem pa po zaslugi človekovega krčenja, je lani izginilo nekaj več kot 4 milijone hektarjev deževnega gozda. Po podatkih inštituta je lani vsako minuto na svetu izginilo gozdno območje v velikosti 11 nogometnih igrišč.

Zavod Novo mesto med 1. in 9. julijem organizira Krka Outdoor Festival. Gre za združitev že obstoječih športno-turističnih projektov, kot sta Skoki v Krko in Krka živi, ki povezuje šport, turizem in reko Krko ter v ospredje postavlja pohodništvo, kolesarjenje in vodne športe. Med drugim, se obiskovalci lahko vključijo atraktivnih dejavnosti. Festival botruje k temu, da se novo mesto predstavlja kot privlačna zelena destinacija za različne generacije, s trajnostnim konceptom pa sledi ključnim ciljem Zelene sheme slovenskega turizma.

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Dolenjske je minulo soboto izvedlo 9. pohod Prvi strel. S pohodom počastijo spomin na 1. Izstreljen strel v samostojni Sloveniji obene pa obeležijo praznik državnosti. V spominskem parku v Pogancih je 27. junija 1991 v zgodnjih jutranjih urah prišlo do prve izmenjave strelov med pripadniki JLA in Teritorialne obrambe. Na mesto, kjer so postavljena bruna v spomin na ta dogodek, sta minulo soboto podžupan Urban Kramar in predsednik Območnega Združenja Veteranov Vojne za Slovenijo Dolenjsk, Anton Klobčaver,  posadila lipo miru, na mestu, od koder je bil sprožen prvi strel pripadnikov Teritorialne obrambe v vojni za Slovenijo. Pohod se je nadaljeval od Pogancev do Drske, preko brvi v Irči vasi, Loke, brvi na Kandijski cesti do Grma in ob Težki vodi, vse do Pogancev.  Na čelu pohoda, ki se ga je udeležilo več kot 70 pohodnikov,  sta bila brat in nečak Franca Uršiča, padlega pripadnika Teritorialne Obrambe Dolenjske na Medvedjeku. Udeleženci pohoda so ob zaključku prejeli spominsko medaljo.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 27.6.2023

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih, 27.6.2023