zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: s traktorjem v ciprese in nad lastnika

Piše: R.K.

Čas objave:
19.10.2021 13:10

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Včeraj so v Sloveniji opravili 5230 PCR testov ter potrdili 1669 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je tako znašal 31,9 odstotka. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 1067, kar je 95 več kot dan prej. V bolnišnicah zdravijo 421 covidnih bolnikov, 124 jih potrebuje intenzivno zdravljenje.

Statistični urad odslej ponuja statistični izobraževalni portal Stedy. Ljubitelji statistike bodo s pomočjo aplikacije tako lahko razširili, poglobili in obnovili znanje statistike, hkrati pa ga tudi preizkusili.


KRKA DOMA
Okrožno sodišče v Ljubljani je potrdilo prisilno poravnavo največje slovenske livarske družbe Livar, potem ko je večina upnikov pristala na 30-odstotno poplačilo terjatev. Priznanih jih je bilo za okoli 9,3 milijona evrov, po potrjeni prisilni poravnavi bo v prihodnjih šestih letih poplačanih približno 2,78 milijona evrov. Kot izhaja iz objave na Ajpesu, je predlagano prisilno poravnavo potrdilo 82 odstotkov upnikov z glasovalnimi pravicami. Rok za izplačilo upnikov je šest let po pravnomočno potrjeni prisilni poravnavi.

V oddaji 24UR Zvečer so objavili posnetke ministra Andreja Vizjaka, ki je v času prve Janševe vlade nagovarjal podjetnika Bojana Petana v vojni za prevlado v Termah Čatež. Predlagal mu je, kako se izogniti plačilu davka. Obenem mu je ponujal sodelovanje države in nadzornega sveta, če bo pristal na njegove pogoje.Šlo je za nekaj čez 30 milijonov evrov. Afera se je dogajala leta 2007, v času, ko je prva Janševa vlada napovedala vojno tajkunom, domačim menedžerjem, ki so z bančnimi krediti lastninili slovenska podjetja. Na posnetkih pa je slišati, da je Vizjak Petanu na skrivnem sestanku ponujal premirje oziroma dogovor, kako se izogniti plačilu davka državi.

Policisti iz Dolenjskih Toplic so včeraj popoldne obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik traktorja na območju Žužemberka trčil v ciprese ob stanovanjski hiši, se sprl z lastnikom, ga udaril, nato pa odpeljal s kraja dogodka. Povzročitelja nesreče so kmalu izsledili in ugotovili, da je bil močno opit. Kot so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, je nesrečo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča povzročil 51-letni traktorist, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,15 miligramov alkohola. Zaradi kršitev prometnih predpisov ter javnega reda in miru ga bodo denarno kaznovali in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Osrednja informativna oddaja, 19.10.2021