pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: SB Novo mesto bo dobila mobilnostni načrt

Piše: R.K.

Čas objave:
01.08.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Splošna bolnišnica Novo mesto bo dobila mobilnostni načrt, Finci v Novem mestu, Prevažal 13 državljanov Nepala in 8 državljanov Bangladeša

SVET NA KRKI

Predsedstvi Dijaške organizacije Slovenije in Študentske organizacije Slovenije sta na vlado, ministrstvi za delo in šolstvo ter NIJZ naslovili poziv k zagotavljanju brezplačnih menstrualnih higienskih pripomočkov v sanitarijah izobraževanih ustanov ter drugih javnih objektih, so sporočili iz organizacij.
V dijaški in študentski organizacije od vlade pričakujejo, da bodisi iz državnega proračuna bodisi iz proračunov posameznih izobraževalnih ustanov zagotovi zadostno količino brezplačnih higienskih menstrualnih pripomočkov na vseh javnih šolskih straniščih, pa tudi v straniščih drugih javnih ustanov.

V družbi Sij Metal Ravne je danes okoli 3. ure eksplodirala talina v peči. Požar so pogasili poklicni gasilci z Raven, nastala je večja materialna škoda. Pri tem je bil en delavec lažje poškodovan, dobil je udarnine. Jeklarno so dopoldne ponovno zagnali, v Sij Metalu Ravne pa škodo še ocenjujejo. Dogodek obravnavajo tudi policist. Slednji so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dogodka ugotovili, da je tuja krivda zaenkrat izključena.

KRKA DOMA

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je v okviru programa blažitev podnebnih sprememb odobrila projekt izboljšanja upravljanja trajnostne mobilnosti v Novem mestu. Tam se bodo lotili predvsem urejanja prometa ob regijski splošni bolnišnici. Po podatkih Razvojnega centra Novo mesto, ki je med partnerji projekta Salomon, bodo za Splošno bolnišnico Novo mesto pripravili mobilnostni načrt in pilotne ukrepe. Novomeška bolnišnica je 1200 zaposlenimi druga največja regionalna bolnišnica v državi in pomembnejša ustanova regije Jugovzhodna Slovenija. V njej se letno zdravi približno 20.000 pacientov, v njenih specialističnih ambulantah pa v letnem povprečju opravijo približno 170.000 pregledov. Projekt, ki ga bo denarno podprl Norveški finančni mehanizem in finančni mehanizem Evropskega gospodarskega prostora, bodo izvajali tudi v norveških mestih Bodo in Stjordal. Pri pripravi načrta bosta sodelovala še Splošna bolnišnica Novo mesto in norveška univerza Nord. Šlo bo tudi za izmenjavo izkušenj med Slovenijo in Norveško.

Novomeški Mladinski center Oton skupaj s finskim mladinskim centrom Piispala v začetku ta teden gosti izmenjavo z naslovom »Zdrav duh v zdravem telesu«. Izmenjava, na kateri se bo ob spremstvu mladinskih vodij en teden družilo 10 mladih iz finske in 10 mladih iz Novega mesta, je namenjena mladim med 13. in 17. letom. Iskali in našli bodo povezave med zdravim telesom, zdravo hrano, zdravim umom, vse to skozi zabavo in različne aktivnosti. Popoldanske ure bodo namenili oblikovanju in organizaciji zaključne prireditve za splošno javnost. Pripravili jo bodo zadnji dan izmenjave.

Policisti so v petek nekaj po 15. uri na območju Čateža ob Savi ustavili 30-letnega voznika kombija srbske registracije. Ugotovili so, da je državljan Srbije v kombiju prevažal 13 državljanov Nepala in osem državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Kot so pojasnili, so policisti državljanu Srbije odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli vozilo. K preiskovalnemu sodniku ga bodo privedli s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meja ali ozemlja države.

Osrednja informativna oddaja, 1.8.2022