stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : SDS zahteva nujno sejo komisije državnega zbora glede romske problematike

Piše: R.K.

Čas objave:
16.01.2024 12:52

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : SDS zahteva nujno sejo komisije državnega zbora glede romske problematike; Glasbena šola Trebnje bo izvajala pouk v prenovljenih prostorih

SVET NA KRKI

Nekateri domovi za starejše že zdaj vedo, da bodo morali cene oskrbnin 1. marca, ko jih bo mogoče redno uskladiti, zvišati. Stroški, denimo stroški materiala, so se namreč zelo povečali.

V Buzetu v hrvaški Istri se bodo danes sešli slovenski, hrvaški in italijanski notranji minister Boštjan Poklukar, Davor Božinović in Matteo Piantedosi. Po napovedih bodo govorili o aktualnem dogajanju na zahodnobalkanski migracijski poti, krepitvi sodelovanja z Zahodnim Balkanom in začasnem nadzoru na notranjih schengenskih mejah.

KRKA DOMA

Glasbena šola Trebnje bo v tem mesecu pričela svoje aktivnosti v popolnoma prenovljenih prostorih na Golievem trgu. Ti novi prostori, ki obsegajo 192 kvadratnih metrov pritličja stavbe, so rezultat obsežne prenove objekta, kjer je nekoč delovala menza in pozneje vrtec. Investicijo, ki jo je junija lanskega leta začela Občina Trebnje, so zaznamovale številne posodobitve in izboljšave, s čimer so ustvarili optimalno okolje za glasbeno vzgojo. V okviru prenove so bile izvedene ključne spremembe, med njimi zamenjava tlakov, obnova sanitarij, posodobitev električne napeljave, ureditev prezračevalnega sistema ter pleskanje sten. Poleg tega so prostori opremljeni s kakovostno zvočno izolacijo in akustičnimi stenskimi ter stropnimi oblogami, kar bo zagotovilo vrhunsko akustično izkušnjo za učence in obiskovalce. Investicija, vredna skoraj 200.000 €, je omogočila oblikovanje sodobne glasbene učilnice, ki vključuje orkestralno sobo s preko 100 kvadratnimi metri površine ter dve popolnoma opremljeni glasbeni učilnici.

Vodilna stranka SDS zahteva nujno sejo komisije državnega zbora glede varnostne problematike v jugovzhodnih slovenskih občinah. Več občin iz Dolenjske izraža skrb zaradi naraščajoče stopnje kriminala, zato SDS predlaga, da vlada pripravi zakonodajne spremembe za reševanje romskih vprašanj. Zahteva za sejo sledi pismu občanov iz Šentjerneja, ki izražajo zaskrbljenost zaradi nasilja, vključno s primeri nasilja, ki ga pripisujejo Romom. Podobne težave pa naj bi se pojavljale tudi v drugih dolenjskih občinah, kjer so pogoste kraje, prekrški in prometni incidenti. SDS izpostavlja tudi izostajanje otrok iz romskih družin od pouka, kar povečuje tveganje za brezposelnost in socialno revščino. V SDS pričakujejo odločnejše ukrepanje vlade in vladne koalicije pri reševanju romskih vprašanj. Predlagajo, da komisija državnega zbora pozove vlado k pripravi podrobnega poročila o dosedanjem delu in seznanitvi z načrtom medresorske delovne skupine za obravnavo romske problematike.

Osrednja informativna oddaja 16.01.2024