IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Skupaj pod znamko Belokranjsko

Piše: R.K.

Čas objave:
17.04.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Belokranjska kakovostna ponudba pod krovno blagovno znamko Belokranjsko; Odlične uvrstitve novomeških dijakinj.

SVET NA KRKI

Minister za obrambo Marjan Šarec, v. d. generalnega direktorja uprave za zaščito in reševanje Leon Behin in izvršni direktor podjetja Air Tractor Europe SL Rafael Selma Beltran so danes podpisali pogodbo o nakupu štirih letal za gašenje požarov. Prvi dve letali bosta prispeli predvidoma junija, drugi dve letali pa prihodnje leto.Letos bosta dobavljeni dve dvosedežni letali za gašenje požarov iz zraka, prihodnje leto pa dve enosedežni letali. Vrednost nakupa skupaj z DDV je nekaj čez 23 milijonov evrov, vsako od letal pa bo lahko prevažalo več kot 3000 litrov vode. Letala bodo stacionirana ali na Brniku ali na Cerkljah, imela bodo možnost polnjenja vode na tleh, je med drugim povedal Šarec.

Reševalci so davi po 30 urah prizadevanj iz jame blizu Cerknice uspešno rešili 33-letno jamarko iz Jamarskega društva Rakek, ki se je tam ponesrečila v soboto zvečer. Vodja regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk je povedal, da so jo s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.Iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so za STA sporočili, da je jamarka še vedno življenjsko ogrožena in da je stanje nepredvidljivo.Na površje so jo reševalci na nosilih prinesli štiri ure in pet minut po tem, ko so začeli zahtevno pot s kraja nesreče, ki se je pripetila na globini približno stotih metrov.

KRKA DOMA

V Metliki so predstavili kolektivno blagovno znamko Belokranjsko, izdelano po modelu Izvorno slovensko. Kolektivna blagovna znamka Belokranjsko predstavlja kakovostno, izvirno in sonaravno lokalno ponudbo. Združuje certificirano ponudbo pridelkov, živilskih in rokodelskih izdelkov ter gostinsko postreženih jedi in pijač, je povedal koordinator projekta Samo Flajnik. Nekaj manj kot 40 območnim ponudnikom, ki imajo v svoji ponudbi skupaj skoraj sto kakovostnih izdelkov in značilnih jedi, so hkrati podelili certifikate za njihove izdelke. Z vzpostavitvijo sistema certificiranja in celostne grafične podobe je omogočeno povezovanje belokranjskih ponudnikov in zagotavljanje kakovosti izdelkov. Belokranjski ponudniki tudi pričakujejo, da se jim bodo s pomočjo krovne znamke, prodajno-promocijskih središč, spleta in logističnega središča odprle nove tržne priložnosti. Vse naj bi vodilo do večje prepoznavnosti belokranjske kulinarike, rokodelstva in lokalne samooskrbe, ter v nadaljevanju projekta tudi nastanitev in drugih turističnih izdelkov.

V soboto je na Srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo v Ljubljani potekalo 8. državno tekmovanje iz kozmetike Z znanjem do lepote. Tekmovanja so se udeležile tudi dijakinje s Šolskega centra Novo mesto s Srednje zdravstvene in kemijske šole - kozmetični tehnik. Dijakinje iz Šolskega centra Novo mesto so dosegle odlične rezultate. V kategoriji Naravna manikura je 2. mesto dosegla Živa Bratkovič pod mentorstvom Tjaše Jerman. V kategoriji Nail art škatlice je 2. mesto dosegla Lina Arh pod mentorstvom Tine Benkovič. V kategoriji Celostna podoba pa so 3. mesto osvojile Lara Župan, Karin Črtalič, Kaja Štukelj, Patricija Penca in Alja Bregar pod mentorstvom Katje Brlan Vozelj in Tjaše Jerman.