stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Sneg ohromil pormet

Piše: R.K.

Čas objave:
23.01.2023 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Močno sneženje zajelo dele Dolenjske; Hrvaški kupci množično po nakupih v brežiške trgovine; SU-jevci z novo zmago sami na vrhu lestvice

SVET NA KRKI

Po podatkih prometnoinformacijskega centra po večini Slovenije sneži. Sneg se ponekod oprijema cestišč, na Vipavskem ovira promet tudi močna burja, zato so potovalni časi daljši. Prišlo je do številnih zdrsov vozil, zato voznikom svetujejo, da se ne odpravljajo na pot, če to ni nujno potrebno, oziroma da uporabijo javni prevoz.

Izredna izplačila, kot so 13. plače in božičnice, so novembra lani tradicionalno zvišala povprečno plačo. Ta je v neto znesku znašala 1479,56 evra, kar je nominalno 12,3 odstotka več kot oktobra, realno pa 11,3 odstotka več. Povprečni bruto znesek izrednega izplačila je znašal nekaj manj kot 930 evrov.

KRKA DOMA

V Novem mestu in Kočevju je v zadnjih 12 urah zapadlo dobrih 20 centimetrov snega. Močno sneženje je zajelo nekatere dele Dolenjske in povzroča preglavice v prometu. Policisti voznikom zaradi zahtevnih voznih razmer svetujejo previdnost. Na delu so tudi zimske službe. Policisti že vso noč spremljajo razmere na cestah, obveščajo pristojne službe in na več odsekih cest iz prometa izločajo tovorna vozila. Veliko težav je zaradi podrtih dreves, ki so padla na cesto in ovirajo promet. Voznikom policisti svetujejo, naj upočasnijo hitrost, povečajo varnostno razdaljo in vozijo strpno. Na pot se naj odpravijo le, če je to nujno potrebno. Preverijo naj razmere na cestah z vozil pred vožnjo odstranijo sneg in se na pot odpravijo pravočasno. Previdni naj bodo tudi pešci, saj je na pločnikih marsikje še veliko snega. Hoja ob robu cestišča je v zimskih razmerah zaradi nevarnosti zdrsov vozil še posebej nevarna. Tudi za pešce velja, naj opravke odložijo, če ti niso nujno potrebni.

Hrvaški kupci so po vstopu sosednje države v schengensko in evrsko območje v iskanju cenejših nakupov tudi minuli konec tedna napolnili brežiške trgovine. Trgovci so jih veseli, na brežiški občini pa se nadejajo tudi večjega turističnega obiska. Domačinov povečan obisk trgovskih središč ne moti, nekoliko bolj so nezadovoljni zaradi prezasedenosti okoliških avtomobilskih parkirišč. Hrvaški kupci naj sicer ne bi posegali zgolj po živilih, temveč kupujejo raznovrsten nabor izdelkov. V eni bolj obiskanih brežiških trgovin pa so ocenili, da se jim je prodaja ob koncu tedna povečala za približno polovico.

V enajstem krogu 1. Slovenske naimiznoteniške lige so igralci Športnega društva SU Novo mesto s 4:1 v dvorani ŠC Livada brez večjih težav strli odpor ljubljanskega Kajuh-Slovana. Do novih zmag so prišla tudi dekleta ŠD SU, ki igrajo v drugi ligi. V članskem prvoligaškem obračunu je za goste edino zmago prispeval Andraž Novak, ki je bil boljši od Jožka Omerzela. Do dveh posamičnih zmag je v domači ekipi prišel Uroš Slatinšek, eno je prispeval njegov brat Jure, s katerim sta slavila tudi v dvojicah. Z zmago s 4:1 so se Novomeščani utrdili na prvem mestu prvoligaške lestvice. 

Osrednja informativna oddaja 23.1.2023