stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Šolski center z novima košarkarskima igriščema

Piše: R.K.

Čas objave:
21.06.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Bogatejši za pametni košarkarski igrišči; v Škocjanu naj bi uredili Kulturno-turistični center dr. Ignacija Knobleharja; Regionalna razvoja agencija Posavje s projektom Eko okusi Slovenije.

SVET NA KRKI

Sindikat upokojencev Slovenije je izrazil pričakovanje, da bo nova vlada sprejela odločitev o dodatni uskladitvi pokojnin, ki bi jih prejšnja morala po sistemskem zakonu lani uskladiti za 3,5, dejansko pa so jih samo za 2,5 odstotka. Ob tem predlagajo najnižjo pokojnino v višini 700 evrov.

Na bencinskih servisih ob avtocestah je cena pogonskega goriva danes za približno 20 centov višja kot na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest. Bencin je dražji za 12,5 odstotka, dizel pa za10,8 odstotka.

KRKA DOMA

Slovenska košarkarja Goran Dragič in Matjaž Smodiš sta včeraj pred novomeškim Šolskim centrom odpla prvi pametni igrišči v Novem mestu in na Dolenjskem. Za porjekt se je Šolski center odločil lani septembra. Naložba vrednost je 200 tisoč evrov, glavnino je prispeval Šolski center Novo mesto, ostalo pa posamezni akterji.

V Občini Škocjan naj bi v prenovljenem škocjanskem starem župnišču do konca leta 2024 uredili Kulturno-turistični center dr. Ignacija Knobleharja z njegovo muzejsko zbirko. Naložbo so skupaj z davkom ocenili na nekaj več kot 1,57 milijona evrov, zanjo pa si skušajo Škocjanci zagotoviti dober milijon evrov državne podpore, je na nedavni novinarski konferenci povedal škocjanski župan Jože Kapler. V primeru odobritve projekta naj bi dela začeli julija prihodnje leto in jih predvidoma končali novembra 2024, je dodal župan. Projekt podpira tudi Škofija Novo mesto, ki se zavzema za Knobleharjevo večjo prepoznavnost, je povedal generalni vikar Škofije Novo mesto Peter Kokotec.

Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja je Regionalni razvojni agenciji Posavje iz Krškega kot vodilnemu projektnemu partnerju potrdila medregijski projekt Eko okusi Slovenije. Za projekt bo iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja prejela nekaj več kot 380.000 evrov podpore. S sodelovanjem nameravajo skrajšati dobavne verige, okrepiti pridelavo in prodajo varne in zdrave hrane, izboljšati promocijo lokalnih ekoloških surovin ter njihovo vključevanju v vrhunsko kulinariko. Tako bodo nadgradili "edinstveno" slovensko gastronomsko ponudbo in kmetijstvo tesneje povezali s turizmom, so pojasnili. Projektni partnerji načrtujejo tudi več kulinaričnih prireditev, delavnic na ekoloških kmetijah in delavnic kuhanja za mladino z vrhunskimi kuharskimi mojstri. Načrtujejo tudi več manjših naložb, s katerimi bodo poskrbeli predvsem za tehnološko nadgradnjo in posodobitev ekoloških kmetij. Sodelovanje s tujim partnerjem oz. z lokalno akcijsko skupino Južna Istra pa bo namenjeno promociji izbrane ponudbe ter izmenjavi izkušenj in ogledu vzorčnih primerov, so dodali.Gre sicer za 14-mesečni projekt. Začeli ga bodo v jeseni in predvidoma končali spomladi 2024.

Osrednja informativna oddaja, 21.6.2022