nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Sprememba zakonodaje za razmere otrok

Piše: R.K.

Čas objave:
27.09.2023 12:33

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Sprememba zakonodaje za razmere otrok ; prijave na dobrodelni športni dan še do jutri

SVET NA KRKI

Slovenski regionalni razvojni sklad je na razpisu za nepovratna sredstva za mikro, majhna in srednje velika podjetja na obmejnih problemskih območjih za projekte snovne in energetske učinkovitosti odobril 57 od 159 vlog in s tem porabil celoten razpisani znesek nepovratnih sredstev v višini 8,3 milijona evrov.

Na Prevaljah se je s srečanjem z županom Matijo Tasičem začel današnji obisk vlade na Koroškem. Premier Robert Golob, infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek, obrambni minister Marjan Šarec in minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan se bodo z županom pogovarjali o odpravi posledic avgustovskega neurja in obnovi prevaljskega vodovoda.

KRKA DOMA

Ta teden je potekala 13. seja Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in 10. izredna seja Interesne skupine lokalnih interesov. Novosti so bile vložene avgusta v Državni zbor s podpisi županj in županov 11 občin iz jugovzhodne Slovenije in Posavja. Člani komisije in interesne skupine pa so soglasno podprli vse štiri novele zakonov. Predlagane spremembe se nanašajo na socialno politiko, trg dela, vozniška dovoljenja in izobraževanje. Med sejama sta župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, župan Občine Kočevje Vladimir Prebilič in županja Občine Semič Polona Kambič predstavili rešitve, ki jih prinašajo novele. Poudarili so da so pobude splošne narave in enako veljajo za vse državljane Republike Slovenije, še posebej pa naslavljajo težavna socialna okolja. Posebej so izpostavili izzive romskih otrok v jugovzhodni Sloveniji in Posavju ter poudarili, da je obiskovanje in zaključevanje osnovne šole ter vključevanje v srednješolsko izobraževanje pomembno.

Srčni lev bo zbiral sredstva za prostovoljnega gasilca. To soboto bo v Športnem parku Breza v Straži dobrodelni športni dan, ki ga pripravljata Humanitarno društvo Srčni lev in PGD Straža. Ves zbrani denar bo šel družini člana PGD Dolenja Straža, ki se je nedavno z družino preselil v Mozirje, tam pa so mu poplave uničile novo hišo. Pripravljajo več tekmovanj. Potekalo bo tudi gasilsko tekmovanje. Ne tekmovanja se je mogoče prijaviti še do jutri , podatki za prijavo pa so na Facebook strani Humanitarnega društva Srčni lev.

Osrednja informativna oddaja 27.09.023