stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Stavka poteka tudi na upravnih enotah

Piše: R.K.

Čas objave:
29.01.2024 13:24

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Stavka poteka tudi na upravnih enotah; Občina Kostanjevica na Krki je začela z obnovo drugega mostu

SVET NA KRKI

Slovenija in Nemčija bosta danes na zasedanju ministrov za zadeve EU v Bruslju predstavili pobudo za učinkovitejše odločanje v širitvenem procesu, je v nedeljo na omrežju X zapisalo zunanje ministrstvo. Državi po neuradnih informacijah predlagata, da bi o odprtju sklopov pogajalskih poglavij odločali s kvalificirano večino namesto s soglasjem.

Po sumu grožnje dijaka pretekli teden v eni izmed ljubljanskih srednjih šol, so pri Varuhu dijakovih pravic in Dijaški organizaciji Slovenije izpostavili, da imajo ničelno toleranco do nasilja in sovražnega govora. Pristojne organe so pozvali k premisleku o spremembah kurikuluma in povečanju varnosti in nadzora na spletu, še posebej za mladoletne.

KRKA DOMA

Zaposleni na večini upravnih enot po državi so danes začeli tridnevno stavko. Na ministrstvu za javno upravo poudarjajo, da težave, s katerimi se soočajo upravne enote, zahtevajo konstruktiven dialog in celovito prenovo plačnega sistema. Državni sekretar Jure Trbič iz ministrstva za javno upravo je izrazil zavedanje o dolgoletnih izzivih upravnih enot in menil, da se s podobnimi težavami sooča celoten javni in zasebni sektor. Kot rešitev vidi sprejem splošnega dogovora o prenovi plačnega sistema, kar je poudaril na novinarski konferenci. Stavki pa so se pridružili tudi na Upravni enoti Novo mesto, kjer bo od danes do vključno srede, 31. januarja, omejeno poslovanje. Med stavko zaposleni izvajajo le naloge, ki so ključne za minimalni delovni proces, varnost ljudi in premoženja ter so nenadomestljive za delo in življenje občanov ali organizacij. Po podatkih Sindikata državnih organov Slovenije so se za stavko odločili javni uslužbenci 41 od skupno 58 upravnih enot.

Občina Kostanjevica na Krki je po uspešni obnovi južnega lesenega mostu čez reko Krko, zdaj zavihala rokave še za obnovo mostu na severni strani otoka. Priprave za ta velik projekt že potekajo, saj ekipa aktivno meri stabilnost objektov v bližini mostu ter dokumentira njihovo stanje, kar bo ključno za primerjavo pred in po obnovi mostu. S pripravo gradbenega platoja ter začasno zajezitvijo reke z nasipom se bo most v začetku februarja zaprl za promet. Župan občine Kostanjevica na Krki Robert Zagorc in Anita Krajnc, odgovorna za družbene in gospodarske dejavnosti ter vodenje obnove, sta izrazila upanje, da bodo dela zaključena do konca junija, a se zavedata, da bo to odvisno tudi od vremenskih razmer ter vodostaja Krke. S tem pomembnim projektom se bo izboljšala infrastruktura, polega tega pa bo ohranjena tudi varnost in povezanost otoka z okolico.

Osrednja informativna oddaja 29.01.2024