stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Streljanje v Brežicah

Piše: R.K.

Čas objave:
07.03.2024 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Streljanje v Brežicah; Sestanek direktorjev bolnišnic

SVET NA KRKI

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je spričo zločinov v Gazi danes pozvala Varnostni svet ZN k sprejetju resolucije za premirje v palestinski enklavi. V času množičnih zločinov zoper civilno prebivalstvo pravica do veta ni več legitimna, je dejala predsednica, ki meni, da bi moral Varnostni svet z resolucijo Izraelu poslati jasno sporočilo.

Državni zbor bo danes opravil prvo obravnavo predloga zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, ki ga je v DZ vložilo društvo Srebrna nit s podporo volivcev. Poslanci bodo opravili tudi končna glasovanja, med drugim o predlogu novele zakona o varstvu okolja, ki zaradi zaostritve pogojev za sosežig močno odmeva predvsem v Kanalu ob Soči.

KRKA DOMA

V središču Brežic je včeraj popoldne prišlo do incidenta. Po pričevanju domačinov je moški prišel v lekarno, najprej iz nje nagnal ljudi, nato naj bi tudi sam odšel ven, pred lekarno ustrelil dvakrat ali trikrat v zrak, potem pa odšel v bližnjo domačo hišo, kamor se je zaprl. Policisti so pokušali z moškim najprej stopiti v stik preko telefona, a naj bi pogovor zavračal. Zato so ga k predaji začeli pozivati preko zvočnika. Na kraj naj bi pripeljali tudi njegovega sina, ki ga je pozval k predaji. Medtem, ko so ga policisti poskušali prepričati, naj se preda, pa naj bi ustrelil tudi proti njim. Po informacijah, ki so zaokrožile med okoliškim prebivalstvom, naj bi šlo za domačina, sicer nekdanjega policista. Iz Policijske uprave Novo mesto so zjutraj sporočili, da so ponoči, nekaj pred 2.30 policisti uspešno zaključili posredovanje. Oseba je bila prijeta, poškodovan ni bil nihče. Nevarnosti za okoliške prebivalce tako ni več, kriminalisti pa nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. 

Predstavniki ministrstva za zdravje, na čelu z ministrico Valentino Prevolnik Rupel, so se znova sestali z direktorji bolnišnic. Zaradi umikov soglasij zdravnikov za nadurno delo do konca marca ne pričakujejo večjih težav, vendar bodo odpadle nekatere elektivne storitve. V bolnišnicah so upoštevali vladne usmeritve, delo so organizirali drugače in zaenkrat ni poročil o težavah. Dogovorili so se za redna srečanja, naslednje pa je predvideno okoli 20. marca. Po besedah ministrice v bolnišnicah upoštevajo vladni odlok o opravljanju zdravniške službe v času stavke, za katerega je zdravniški sindikat Fides na ustavno sodišče vložil pobudo za oceno ustavnosti in zakonitosti. Vladni odlok pa spoštujejo tudi v novomeški bolnišnici je povedala direktorica Milena Kramar Zupan. Imajo pa s predstavniki Fidesa v bolnišnici vsakodnevne pogovore in usklajevanje. Na sestanku je Premier Robert Golob sicer pojasnil, da vlada pripravlja interventni zakon z enakimi ukrepi, kot jih vsebuje odlok ter Fides pozval k prekinitvi stavke v dobrobit pacientov.

Osrednja informativna oddaja 07.03.2024