stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Strokovni dan gasilske zveze Krško

Piše: R.K.

Čas objave:
07.11.2023 13:04

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Strokovni dan gasilske zveze Krško; Nadaljevanje sojenja Mirku Pilingerju

SVET NA KRKI

Z odprtjem razstave Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani na Filozofski fakulteti se bo danes začel skupni projekt Novembra smo., pri katerem pod okriljem ALUO in Filozofske fakultete sodelujejo znanstveniki in umetniki ter študenti z namenom povezovanja umetniškega in znanstvenega raziskovanja sodobne stvarnosti.

Češki raziskovalci so v Abusirju blizu Kaira odkrili bogato okrašeno grobnico, ki je pripadala doslej neznanemu visokemu dostojanstveniku iz obdobja starega Egipta, so v ponedeljek sporočili s Karlove univerze v Pragi. Odkritje bo prispevalo k osvetlitvi nemirnega obdobja od 5. do 6. stoletja pred našim štetjem.

KRKA DOMA

V Kulturnem domu Krško je nedavno potekal Strokovni dan Gasilske zveze Krško z naslovom "Nova vizija za nov zagon". Na dogodku je Predsednik Gasilske zveze Krško, Sandi Lekše, v uvodnem nagovoru izpostavil izzive, s katerimi se zveza sooča, posebej težave z zastarelim voznim parkom, ter pozval udeležence k aktivnemu sodelovanju pri iskanju rešitev za razvoj gasilstva v Krškem. Podžupan Mestne občine Krško, Janez Jože Olovec, se je v svojem nagovoru zahvalil gasilcem za njihovo požrtvovalnost in pomoč pri nedavnih intervencijah, vključno s posledicami toče in poplavami v Krškem. Na dogodku pa je bil prisoten tudi poveljnik Gasilske zveze Slovenije, Zvonko Glažar, ki je podprl prizadevanja Gasilske zveze Krško pri izboljšanju operativnega stanja. Med osrednjimi temami je bila poudarjena kritična situacija zaradi zastarelega voznega parka, ki vključuje 47 gasilskih vozil, od katerih je le 5 mlajših od 5 let, najstarejše vozilo pa je staro 47 let.

Na novomeškem sodišču se je nadaljevalo sojenje Mirku Pilingerju, obtoženemu umora Sabostjana Kovačiča septembra lani pri naselju Brezje. zaslišali so več prič, med drugim Katarino Walland z Nacionalnega forenzičnega laboratorija. Ta je ocenila, da je usodnega večera strelec na avtomobil s Kovačičem streljal z druge smeri od tiste, kjer naj bi bil po izpovedbah prič Pilinger. Njegov odvetnik je zato zahteval odpravo pripora, a neuspešno. V zadevi, ki se na Okrožnem sodišču v Novem mestu počasi bliža zaključni fazi, je poleg Pilingerja obtožen še Dejan Novak. Pilingerju obtožnica očita umor in poskus umora, Novaku pa pomoč pri tem. Tožilstvo jima očita, da sta lani po zabavi, ki je potekala v Brezju, z avtom zapeljala pred avto, v katerem je bil skupaj s še nekaterimi Kovačič, in ga blokirala. Pilinger naj bi nato začel streljali, pri tem pa je bil smrtno zadet Kovačič. Razlog naj bi bilo ljubosumje, saj naj bi si Kovačič po družbenem omrežju dopisoval s Pilingerjevo partnerko.

Naslednji narok bo 13. novembra, ko naj bi zaslišali sodnega izvedenca za sodno medicino Tomaža Zupanca.

Osrednja informativna oddaja 07.11.2023