stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Tradicionalna čistilna akcija Očistimo sosesko

Piše: R.K.

Čas objave:
15.03.2024 12:32

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Tradicionalna čistilna akcija Očistimo sosesko; Protestni shod proti azilnem domu

SVET NA KRKI

Svetovni dan spanja, ki ga obeležujemo danes, tokrat poteka pod sloganom Enake pravice do spanja za globalno zdravje. Spanje je namreč poleg zdrave prehrane in telesne dejavnosti steber človekovega zdravja, neurejeno spanje pa lahko predstavlja tveganje. Na NIJZ ob tem opozarjajo, da je pomen zdravega spanja po vsem svetu še vedno premalo priznan.

KRKA DOMA

Jutri se bo v Novem mestu odvijala tradicionalna čistilna akcija Očistimo sosesko, ki jo organizirajo krajevne skupnosti skupaj s krajani. Cilj akcije je poskrbeti za urejenost sosesk, parke in sprehajalne poti. Akciji se pridružujeta tudi informacijska točka Europe Direct Novo mesto in inšpekcijska služba Skupne občinske uprave občin Dolenjske in Bele krajine. Krajevne skupnosti vabijo krajane, da se pridružijo akciji in skupaj poskrbijo za odstranjevanje nepravilno odloženih odpadkov. Več informacij o območju čiščenja pa bo na voljo v posameznih krajevnih skupnostih. Informacijska točka Europe Direct Novo mesto, delujoča v okviru Razvojnega Centra Novo mesto, poziva podjetja, da se pridružijo zelenim dejanjem in poskrbijo za čisto okolico svojih prostorov. Služba za medobčinski inšpekcijski nadzor Skupne občinske uprave občin Dolenjske in Bele krajine bo izvajala nadzor nad ravnanjem s komunalnimi odpadki na skupnih zbiralnicah in ekoloških otokih, nadzor pa se bo izvajal tudi na pobudo občanov, ki še posebej v zadnjem času opažajo nepravilno odložene odpadke.

Obmejni krajevni skupnosti Jesenice na Dolenjskem in Velika Dolina sta napovedali miren protestni shod na mejnem prehodu Slovenska vas, kot odgovor na nedavno vladno odločitev za vzpostavitev azilnega centra na Obrežju, kateri bo potekal jutri ob 8.30 uri. Organizatorji shoda izpostavljajo, da je območje mednarodnega mejnega prehoda Obrežje eno najbolj prometnih koridorjev v smeri Evrope in Balkana. Po njihovem mnenju je vzpostavitev azilnega centra na tem območju nedopustna, saj je že tako obremenjeno s potniškim in tovornim prometom. Poudarjajo tudi, da obstoječa infrastruktura ni primerna za nastanitvene namene, saj so objekti namenjeni carinskim in špedicijskim postopkom. Predsednik sveta krajevne skupnosti Velika Dolina, Fredi Žibert, in podpredsednik krajevne skupnosti Jesenice na Dolenjskem, Slavko Bizjak, opozarjata, da je v preteklosti zaradi gradnje mejnega prehoda Obrežje in pripadajočih objektov država rušila stanovanjske objekte v neposredni bližini, zaradi trditve, da območje ni več primerno za bivanje.

Osrednja informativna oddaja 15.03.2024