franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Tri dolenjske občine bodo gradile zbirni center za odpadke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.08.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Policisti so prijeli 37-letnika, ki je na območju Okroga in Puščave vlomil v dve hiši in ukradel več vrednih predmetov. Med drugim je iz počitniške hiše odnesel 12 oljnih slik, starih več kot sto let, šest vrtnih stolov, suhomesnate izdelke in še več drugih predmetov v skupni vrednosti okoli 30.000 evrov

Grčiji je v boju z obsežnimi gozdnimi požari minulo noč končno na pomoč priskočil tudi dež, ki je pomembno izboljšal položaj, poročajo grški mediji. Več požarov na drugem največjem otoku Evia in tudi na polotoku Peloponez je pogasilo.

Danes ponoči bo vrhunec meteorskega roja Perzeidov z največjim številom vidnih meteorjev. Utrinki bodo najbolj vidni na območjih brez umetne razsvetljave in sicer med 21. uro in polnočjo, ko jih še ne bo zasenčila Luna. V tem večernem času pa lahko opazujemo tudi dva svetla planeta, Jupiter in Saturn, saj bosta nad južnim obzorjem svetili kot zelo svetli zvezdi

KRKA DOMA:
Tri dolenjske občine bodo gradile medobčinski zbirni center za odpadke. Novomeška ga sicer že ima na Cikavi, a je tudi zelo obremenjen, zdaj ga bo skupaj z občinama Straža in Mirna Peč zgradila še ob Mirnopeški cesti ob robu romskega naselja Žabjak. Občini Straža in Mirna Peč bosta zanj prispevali po četrtino cene, novomeška pa polovico. Zaživel naj bi konec prihodnjega leta.

Gradnja kolesarske povezave Brežice – Dobova in obnova vzporedne ceste se bo začela že septembra. Za kolesarsko stezo je občina pridobila tudi dobra dva milijona evrov evropskega denarja. Gradnja kolesarske povezave in prva faza ceste se tako začenja že prihodnji mesec, dela pa morajo biti končana v enem letu. Druga faza rekonstrukcije ceste pa bo potekala postopoma.

Turistično informacijski center v Črnomlju praznuje 20 let in ob tej okrogli obletnici so dobili nove prostore, ki so jih odprli dopoldan in tako slovesno obeležili obletnico. Popoldne pa pripravljajo še vodene oglede po starem mestnem jedru, ob šestih najprej na igriv način za otroke, pol ure kasneje za odrasle, zvečer pa vabijo še na koncert.

Osrednja informativna oddaja, 12.8.2021

Krka ob enih