pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Umor pri Sevnici: moril oče šestih otrok

Piše: R.K.

Čas objave:
03.02.2022 13:02

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Država je leta 2020 za kulturo namenila 2,7 milijona evrov manj kot leto prej. Izdatki države na prebivalca so znašali dva evra manj kot leta 2019. Vsak prebivalec je medtem za kulturo porabil povprečno 177 evrov, v predkoronskem letu 2019 pa je po podatkih statističnega urada za kulturo namenil 218 evrov.

Ob načrtovani rekonstrukciji Plečnikovega avditorija v parku Tivoli del stroke v javnem pismu poziva Mestno občino Ljubljana, da si premisli in odstopi od načrtovanega posega, pri katerem po njihovem ne gre za rekonstrukcijo Plečnikove ureditve. Namesto "nove gradnje v Tivoliju" si podpisniki pisma želijo javne razprave o celostnem urejanju parka.

KRKA DOMA
Novi pet oddelčni vrtec v Dobovi je že opremljen, trenutno potekajo prve meritve, pripravlja se tudi dokumentacija za pridobitev uporabnega dovoljenja. V nove prostore nizkoenergijskega objekta, ki bo zagotovil izboljšane pogoje za izvajanje predšolskega varstva, se bo selilo 82 otrok, ki so v času gradnje novega vrtca uporabljali prostore v šoli. Novogradnja objekta vrtca je obsegala rušitev obstoječega objekta, izgradnjo novega objekta, izgradnjo opornega zidu ter izgradnjo stopnišča do spodnjih igrišč in parkirnih prostorov, kar omogoča, da lahko obiskovalci športne dvorane preko pasaže med športno dvorano in vrtcem dostopajo direktno do športne dvorane.

Poročali smo že, da se je pri Sevnici v torek popoldne zgodil umor. Policisti so danes sporočili podrobnosti dogodka. V torek popoldne se je okoli 18. ure na policijski postaji v Sevnici zglasil 47-letni moški s šestimi mladoletnimi otroki. V pogovoru je policistom povedal, da njegova žena leži doma mrtva. Iz pogovora so razbrali sumljive okoliščine. Na kraj so nemudoma odšli policisti in ekipa nujne medicinske pomoči z zdravnikom zdravstvenega doma Sevnica. Na naslovu bivanja so našli truplo 41-letne ženske. Zdravnik je potrdil smrt. Pri pregledu trupla so našli sledove nasilja. Zaradi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, so se v delo vključili strokovnjaki sektorja kriminalistične policije, ogled kraja pa je vodila dežurna preiskovalna sodnica v spremstvu dežurne okrožne državne tožilke. Policisti in kriminalisti so pozno v noč zbirali obvestila in preverjali okoliščine dogodka. Na podlagi odredbe preiskovalne sodnice je bila v sredo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani opravljena sodna obdukcija. Pri obdukciji so našli stare in sveže sledove nasilja. Poškodbe, ki so nastale v torek, so bile tako hude, da je zaradi njih v popoldanskih urah, nekaj ur pred prijavo, umrla. Osumljeni je še vedno v pridržanju in bo po zaključenih nujnih preiskovalnih dejanjih s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Krškem. Policisti so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Za šest mladoletnih otrok je poskrbel Center za socialno delo. Kriminalisti bodo osumljenega ovadili za kaznivo dejanje umora na posebno grozovit način. Za umor je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora.

Osrednja informativna oddaja, 3.2.2022