franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Ureditev parka pri Kulturnem centru Semič

Piše: R.K.

Čas objave:
25.03.2024 12:19

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Ureditev parka pri Kulturnem centru Semič ; Slavnostna akademija v Novem mestu

SVET NA KRKI

Po terorističnem napadu na koncertno dvorano v bližini Moskve je Francija dvignila stopnjo teroristične ogroženosti na najvišjo, je v nedeljo sporočil francoski premier Gabriel Attal. Za dvig stopnje ogroženosti so se odločili, ker je odgovornost za napad prevzela skrajna Islamska država, je dodal.

Predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola bo danes popoldne s srečanjem z mladimi in predstavniki civilne družbe začela dvodnevni obisk v Sloveniji. Na obisk prihaja v okviru turneje po državah članicah Evropske unije pred junijskimi evropskimi volitvami.

KRKA DOMA

Županja Občine Semič, Polona Kambič, skupaj z direktorjema družb TGH in Malkom Novo mesto, Markom Jarnevićem in Marjanom Skubetom, so podpisali pomembno pogodbo za ureditev parka pri Kulturnem centru Semič. Vrednost pogodbenih del znaša približno 1.088.000 evrov, dela pa naj bi bila končana do konca letošnjega novembra. Gre za zunanjo ureditev ob Kulturnem centru Semič, ki obsega številne vidike, kot so ureditev parka z zasaditvijo zelenih površin, ureditvijo poti in urbano opremo, postavitvijo otroških igral, fitnes prostorom na prostem, letnim gledališčem z amfiteatrom, razsvetljavo parka ter tudi gradnjo parkirišča. Občina je bila uspešna na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, kjer je pridobila 350.000 evrov za omenjeni projekt. Financiranje projekta pa poteka preko sredstev Evropske unije - NextGenerationEU, pri čemer je naložba del ukrepov načrta, ki se financira iz Mehanizma za okrevanje in odpornost.

Zveza policijskih veteranskih društev Sever je v novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdine nedavno pripravila slavnostno akademijo, s katero so obeležili 30 let ustanovitve združenja v Novem mestu. Na akademiji sta slavnostna govornika bila predsednik Tomaž Čas in notranji minister Boštjan Poklukar. Združenje Sever je letos praznovalo dve ključni obletnici: 30 let ustanovitve in 35 let izvajanja znamenite akcije Sever, ki je leta 1989 preprečila miting resnice v Ljubljani in s tem zaščitila demokratične procese v Sloveniji. Med dosežki združenja v 30 letih delovanja izstopa aktivna vloga pri urejanju področja vojnega veteranstva ter zbiranje in arhiviranje dokumentarnega gradiva o procesih osamosvajanja Slovenije. Veterani opozarjajo na neprijazne družbene razmere v Sloveniji, ki jih zaznamujejo pohlep, korupcija, nasilje in laži, ter pozivajo k enotnosti in odgovornemu iskanju rešitev za življenje v blagostanju in miru.

Osrednja informativna oddaja 25.03.2024