volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Urejanje protipoplavne zaščite v Kostanjevici na Krki so začasno prekinili

Piše: R.K.

Čas objave:
23.01.2024 12:54

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Urejanje protipoplavne zaščite v Kostanjevici na Krki so začasno prekinili; Kadetska ekipa Športnega društva SU Novo mesto je dosegla nov uspeh

SVET NA KRKI

Na Komisiji za preprečevanje korupcije so potrdili, da so v ponedeljek prejeli prijavo glede nakupa stavbe za sodišča na Litijski cesti. Prijavo bodo obravnavali v predhodnem preizkusu in v njem preverili sume kršitev iz pristojnosti KPK, to je kršitev zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, so pojasnili.

V Ivančni Gorici so v ponedeljek za promet odprli novozgrajeni nadvoz čez železniško progo pri Malem Hudem, ki je tamkajšnjo novo obvoznico povezal z industrijsko cono in avtocesto. S tem naj bi središče Ivančne Gorice razbremenili tovornega in osebnega prometa iz zahodnega dela občine ter omogočili hitrejši dostop do šolskega centra.

KRKA DOMA

V občini Kostanjevica na Krki so se lani soočili z zahtevnim izzivom, ko so zaradi neuspelega poskusa dogovora z lastniki zemljišč začasno prekinili aktivnosti za urejanje protipoplavne zaščite kostanjeviškega otoka. Kljub začasnemu zastoju se v občini zavedajo, da je nujno najti rešitev, saj bi lahko poplave v prihodnosti predstavljale vse večjo nevarnost za mesto. Občina je že imela pripravljeno idejno zasnovo za protipoplavno zaščito otoka, na katerem se nahaja staro mestno jedro Kostanjevice na Krki. Kljub temu pa občini ni uspelo doseči soglasja z nekaterimi prebivalci, ki bi morali omogočiti služnost na svojih zemljiščih. Župan Kostanjevice na Krki Robert Zagorc.

Kadetska ekipa Športnega društva SU Novo mesto je v Lučah na zaključnem turnirju ekipnega kadetskega državnega prvenstva v namiznem tenisu dosegla nov velik uspeh. Mlade namiznoteniške igralke Neža Gazvoda, Neja Gazvoda, Karin Slatinšek, Neja Košir in Sara Simončič, so bile namreč prepričljivo boljše od tekmic. Uroš Slatinšek je bil ponovne osvojitve naslova vesel.

Tudi ta konec tedna se obetajo številne tekme, kar pomeni, da SU-jevci ne bodo počivali. Čez vikend bodo potekale kvalifikacije za ekipno mladinsko državno prvenstvo, kjer bodo nastopili tako z žensko kot moško ekipo. V soboto člansko ekipo čaka domača ligaška tekma proti NTK Tempo Velenje, isti dan je v Ljubljani za najmlajše tudi MRNTZ tekmovanje.

Osrednja informativna oddaja 23.01.2024