stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Uspešno poslovanje na upravni enoti Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
22.02.2024 13:07

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Uspešno poslovanje na upravni enoti Novo mesto; Adria Mobil vstopa v letošnjo sezono z novimi člani

SVET NA KRKI

Ministrstvo za zdravje na opozorilo skupnosti socialnih zavodov, da imajo stanovalci v domovih za starejše in svojci zaradi zdravniške stavke otežen dostop do zdravstvenih informacij in dokumentacije, odgovarja, da morajo zdravniki za starejše od 65 let tudi med stavko izvajati vse storitve. Tako določa zakon o zdravniški službi

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) je danes v Ljubljani na novinarski konferenci predstavilo izkupiček lanske dobrodelne akcije Luč miru iz Betlehema. V njej so zbrali 18.832 evrov, ki jih bodo letos namenili za organizacijo skavtskih taborov za otroke iz socialno šibkejših družin, ki so jih prizadele lanske ujme.

KRKA DOMA

Na upravni enoti so lani zelo uspešno poslovali. Rešili so 96,90 % zadev od skupnega števila zadev v reševanju. Večino so rešili v zakonitem roku. Prejeli so majhno število pritožb na njihove odločitve, in sicer 0,07 % glede na skupno število rešenih zadev. Tekoče rešujejo zadeve s področja okolja in prostora, kmetijstva in obrambe, na področju upravno notranjih zadev pa je čas reševanja nekoliko daljši. V prihodnjem obdobju bodo v skladu z možnostmi kadrovsko okrepili področje upravno notranjih zadev, s posebnim poudarkom na področju tujcev. Organizacijo dela so prilagajali obsegu in strukturi nalog ter potrebam procesov in uporabnikov, njihovo poslovanje pa usklajevali s spremembami v predpisih. Posodobili so več internih aktov in jih prilagodili že uveljavljenim spremembam pri poslovanju ter uvedli nekatere novosti pri poslovanju, so zapisali v sporočilu za javnost na UE Novo mesto. Dodali so, da so aktivno delovali v okolju, izmenjevali svoje znanje in izkušnje ter delili dobre prakse. V letošnjem letu načrtujejo, da bodo nadaljevali s strokovnim, racionalnim in kakovostnim delom, pri tem pa bomo prijazni do sodelavcev in strank ter širšega družbenega okolja. 

Članska ekipa Kolesarskega kluba Adria Mobil vstopa v letošnjo sezono pomlajena in v pestri, mednarodno obarvani sestavi. V članski vrsti je kar šest novih članov, ki bodo v letos zastopali rdeče-modre barve Adriinega kluba in skušali na pestrem mednarodnem koledarju dirk osvojit kar največ točk. Športni direktor kluba Marko Kump.

Visoke cilje si v klubu postavljajo tudi na področju organizacije športnih dogodkov ter vzgoje mladih kolesarjev, kjer je klub v preteklem letu dosegel nekaj vrhunskih rezultatov, sezona 2023 je bila ena najuspešnejših v zadnjem obdobju. Tilen Finkšt je osvojil veliko nagrado Adria Mobil. 

Klub je lani organiziral tudi številne dirke za vse kategorije, na Kids Tour of Slovenia je nastopilo 350 mladih kolesark in kolesarjev iz enajstih držav. V klubu so obeležili tudi jubilej – 30 let od organizacije prve Dirke po Sloveniji.

Osrednja informativna oddaja 22.02.2024