stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Uveljavljanje umikov soglasij zdravnikov za nadurno delo

Piše: R.K.

Čas objave:
01.03.2024 12:13

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Uveljavljanje umikov soglasij zdravnikov za nadurno delo; Občinski prostorski načrt Krško

SVET NA KRKI

Meje dohodkov za letne pravice ter zneski otroškega dodatka, državne štipendije in dodatkov k državni štipendiji se bodo danes uskladili z rastjo cen življenjskih potrebščin od januarja do decembra lani, ki je znašala 4,2 odstotka. Prav tako bo višja subvencija študentske prehrane.

Z današnjim dnem se je odprlo več javnih razpisov za intervencije v čebelarskem sektorju, med drugim za sofinanciranje sadik medovitih rastlin, sofinanciranje zdravil ter za obnovo čebelnjakov in nakup čebelarske opreme. Razpisi bodo odprti do konca julija 2024.

KRKA DOMA

Stavka Fidesa bo danes sprožila uveljavljanje umikov soglasij zdravnikov za nadurno delo. Ministrstvo za zdravje je predstavilo ukrepe za blaženje posledic, pričakuje se reorganizacija dela v številnih zdravstvenih ustanovah. Nekatere bolnišnice, med njimi tudi Splošna bolnišnica Novo mesto, so preklicale soglasja zdravnikom za delo pri drugih izvajalcih, medtem ko so druge ustanove ta korak odvrnile, saj bi lahko negativno vplival na delovanje nekaterih bolnišnic in zdravstvenih domov. Predsednik odbora za bolnišnično in specialistično zdravstvo pri zdravniški zbornici, Boštjan Kersnič, je opozoril, da bi dosledno upoštevanje omejitev delovne zakonodaje lahko vodilo k zaprtju pediatričnih oddelkov in porodnišnic. Vodstva zdravstvenih ustanov so že predstavila načrte dela po 1. marcu, kjer se pričakuje, da neprekinjeno zdravstveno varstvo ne bo ogroženo, vendar bodo odpadle manj nujne zdravstvene storitve. V Splošni bolnišnici Novo mesto je 75 specialistov in 20 specializantov preklicalo soglasje za nadurno delo. Razpored dela bo kombiniran, s poudarkom na nujnih storitvah.

Mestna občina Krško je v postopku priprave sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta (OPN) že od leta 2017. Med aktualnimi spremembami so upoštevane pobude občanov, ki so bile vložene do 31. decembra 2017. Skupno je bilo vloženih 348 pobud. Glavne spremembe vključujejo prerazporeditev stavbnih zemljišč, zaokrožitev stavbnih zemljišč, posege za intenzivno kmetijsko pridelavo ali rejo živali, razvoj gospodarskih dejavnosti, športno-rekreativnih in turističnih dejavnosti, prometne ureditve, zmanjšanje obsega kamnolomov in peskokopov ter uskladitve. V lanskem letu je občina intenzivno delala na usklajevanju in dopolnjevanju okoljskega poročila, ki je bilo prvotno izdelano leta 2022. Hkrati se je dopolnjeval tudi osnutek akta. V začetku leta 2024 je občina prejela pozitivna mnenja o okoljskem poročilu in dopolnjenem osnutku od Zavoda za varstvo narave Novo mesto, Ministrstva za kulturo in Ministrstva za zdravje. Četrti dajalec mnenja, Direkcija za vode (organ Ministrstva za naravne vire in prostor), pa je občino pozval k dopolnitvi okoljskega poročila in osnutka za nekatere posege.

Osrednja informativna oddaja 01.03.2024