gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V bolnišnico z otrokom le, če je nujno

Piše: R.K.

Čas objave:
28.09.2021 12:59

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Včeraj  so potrdili 1037 okužb z novim koronavirusom. Pozitivnih je bilo 21,7 odstotka testov. V bolnišnicah zdravijo 419 covidnih bolnikov, sedem manj kot dan prej, intenzivno nego jih potrebuje 107. Umrlo je devet bolnikov s covidom-19, je objavila vlada. Najmlajši hospitalizirani bolnik ima 18 let, najmlajši bolnik na intenzivni negi pa 27 let, je objavila vlada.

Slovenija je za tuje študente vse bolj zanimiva, njihov delež se iz leta v leto zvišuje. Medtem ko so pred štirimi leti ti predstavljali 4,5 odstotka študentske populacije, se je danes ta delež več kot podvojil in znaša enajst odstotkov. Vse univerze so namreč zaznale porast na tem področju. Letos so sicer nekateri ostali brez mesta na študiju.


 
KRKA DOMA
V Splošni bolnišnici Novo mesto zaradi močno povečanega porasta respiratornih okužb pri otrocih začasno ukinjajo specialistično pediatrično ambulanto, saj z obstoječim kadrom ne morejo več opraviti takšnega obsega dela. Ob tem navajajo, da še vedno opravljajo ultrazvočne preglede kolkov dojenčkov in preglede v pediatrični kardiološki ambulanti. Vse starše zato naprošajo, naj v čim večji meri iščejo pomoč pri osebnih pediatrih na primarni ravni, v bolnišnico pa pridejo po pomoč takrat, ko gre za resna, življenjsko ogrožajoča stanja, oz. takrat, ko bolniki potrebujejo hospitalizacijo.


Dolenjski muzej je v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem in zavodom Dežela kozolcev je v petek v Ljubljani odprl panojsko potujočo razstavo muzeja na prostem z naslovom Kraljevi kozolci. Razstava je bila prvič na ogled leta 2020 v Deželi kozolcev Šentrupert kot obeležje 100. obletnice rojstva prof. Nika Kralja.

V centru Dolenjskih Toplic se zaključujejo še zadnja obnovitvena dela na Sitarjevi hiši. V obnovljeni stavbi bo zaživel projekt “Sitarjeva hiša, na izvirih tradicije”. Na Občini Dolenjske Toplice so prepričani, da bo s svojo toplino in prijetnimi aromami domačih dobrot postala zatočišče, kjer se za trenutek čas ustavi in vas popelje v čas otroštva in prijetnih spominov. Prostor, namenjen turizmu, športu, kulinaričnim doživetjem in kulturi, bo okrepil ponudbo kraja in prispeval k njegovi lepši podobi. Na enem mestu bodo obiskovalcem predstavili lokalno ponudbo domačih dobrot, obrti, storitev in doživetij, ponudnikom pa zagotovili prostor za predstavitev, večjo prepoznavnost in prodajni kotiček. V času projekta bo zaživela tudi nova info točka v turistično informacijskem centru, ki bo na začetku vezana na lokalno ponudbo, sčasoma pa se bo širila tudi izven meja regije.

Osrednja informativna oddaja, 28.9.2021