zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V brežiški osnovni šoli tretjina učiteljev v karanteni, novomeška bolnišnica je spet covidna bolnišnica

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.09.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so opravili 3943 PCR-testov in potrdili 877 okužb z novim koronavirusom. Gre za največ potrjenih primerov okužb v enem dnevu od 4. maja. V bolnišnicah zdravijo 229 covidnih bolnikov, 54 jih potrebuje intenzivno zdravljenje. Umrla sta dva covidna bolnika.

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi Splitu igrala proti Hrvaški, kar bo njena šesta tekma v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. Slovenci so na prvi medsebojni tekmi Hrvate z golom Sandija Lovrića premagali z 1:0, kljub slabši izvedbi proti Malti pa obljubljajo tudi tokrat boj za točke.

KRKA DOMA:
V Osnovni Brežice je od začetka šolskega leta v karanteni 31 strokovnih delavcev oziroma približno tretjina učiteljev in en oddelek devetošolcev. Učitelji zaključujejo karanteno v petek, otroci v soboto. Od 99 šolskih strokovnih delavcev na brežiški osnovni šoli jih je cepljenih in prebolelih skupaj 68, preostalih 31 necepljenih pa se redno testira

Medtem pa je Splošna bolnišnica Novo mesto spet covid bolnišnica, na oddelku trenutno zdravijo 16 okuženih, dva od teh potrebujeta intenzivno terapijo. Vodstvo poudarja, da so na nove razmere dobro pripravljeni, res pa je, da so njihova trenutna prizadevanja usmerjena predvsem v zmanjševanje zaostankov na področju kardiologije in ortopedije.

V Dolenjskem muzeju Novo so včeraj gostili Slovensko etnološko društvo in njihov osrednji dogodek Murkovanje. Kot je ob tem povedala direktorica Dolenjskega muzeja Jasna Dokl Osolnik, vsak prireditelj Murkovanja, dobi to čast kadar njihov kustos dobi nagrado za življenjsko delo. Torej pomeni, da so si z delom Ivice Križ in njeno nagrado prislužili možnost, da gostijo etnologe iz cele Slovenije. Ivica Križ je Murkova nagrajenka leta 2019.

Osrednja informativna oddaja, 7.9.2021

Krka ob enih