volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Kočevju lani rekordna realizacija proračuna

Piše: R.K.

Čas objave:
12.01.2023 13:01

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V kočevski občini lani rekordna realizacija proračuna; Mobilnost oseb z različnimi oviranostmi v občinah širše Dolenjske in Posavske regije; Sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških mačk in psov.

SVET NA KRKI

Kriminalisti so ovadili skoraj 50 članov razbite mamilarske združbe, ki so jo gorenjski kriminalisti s pomočjo avstrijskih kolegov razbili v začetku tedna. Ena skupina naj bi poleg konoplje in kokaina prodajala še heroin, druga pa amfetamin.

Svet javnega zavoda Triglavski narodni park je na včerajšnji redni seji obravnaval aktualno problematiko velikih zveri na območju parka. Želijo si sodelovanja za omilitev težav, saj je število škodnih primerov zaradi volkov v strmem porastu.

KRKA DOMA

Občina Kočevje bo tudi letos sofinancirala stroške veterinarskih storitev za sterilizacijo in kastracijo lastniških psov in mačk. Posamezni lastnik oziroma gospodinjstvo lahko uveljavlja subvencijo v višini 50 % nastalih stroškov veterinarske storitve kastracije ali sterilizacije za mačke in 30% za pse, in sicer za največ dve živali.

Ministrstvo za infrastrukturo in Geodetski inštitut Slovenije sta v Novem mestu včeraj predstavila razvoj projekta Omogočanje multimodalne mobilnosti oseb z različnimi oviranostmi v občinah širše Dolenjske in Posavske regije. Na podlagi dosedanjih aktivnosti in prvih projektnih rezultatov so nekatere občine že lahko pripravile rešitve in izvedle prve prilagoditve dostopnosti urbanega prostora.

Realizacija proračuna v kočevski občini v lanskem letu je znašala 35 milijonov evrov. Tudi v novem letu po besedah župana Vladimirja Prebiliča pričakujejo visoko realizacijo. Zadovoljen je, ker brezposelnost v občini že nekaj let pada. Leta 2016 je bila še 24,7-odstotna, oktobra lani 9,9-odstotna, najnovejše številke pa so še boljše.