nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Kostelu in Osilnici so prišli do državnega denarja

Piše: R.K.

Čas objave:
20.09.2023 12:47

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Kostelu in Osilnici so prišli do državnega denarja ; Obnova vodovoda in cestišča pri Straži

SVET NA KRKI

Pisatelj Drago Jančar je na 11. mednarodnem festivalu literature Pro-za Balkan, ki je potekal med 17. in 19. septembrom v Skopju, prejel nagrado prozart. Žirija ga je označila za avtorja, ki izstopa zaradi izjemnega občutka za sodobno pripovedništvo in literarne moči, s katero ustvarja izvirne zgodbe v slovenskem literarnem prostoru in na Balkanu.

 Vzhodno Kitajsko je včeraj prizadel uničujoč tornado, ki je terjal najmanj deset življenj, še več ljudi pa je bilo ranjenih. Skupno je tornado prizadel več kot 5500 ljudi, 400 pa so jih zaradi nevarnosti evakuirali

KRKA DOMA

Občini Kostel in Osilnica, ki sta lani septembra doživeli hude poplave, sta prejeli državno finančno pomoč za obsežno obnovo. V Kostelu bodo popravili najbolj prizadeto občinsko cesto Colnarji-Kostel-Žaga, medtem ko bo v Osilnici več poškodovanih občinskih cest deležnih sanacije. V Osilnici so tako podpisali pogodbo za sanacijo poškodb na občinski infrastrukturi. O projektu pa je podala še par besed Županja Osilnice Alenka Kovač.

Dela na cesti Colnarji-Kostel-Žaga bodo izvajali podjetji Trgograd in CGP, začetek gradbenih del pa je predviden oktobra, če bodo vremenski pogoji ugodni.

V zaselku Sela pri Straži so včeraj uradno odprli prenovljena vaški vodovod in vaško cestišče. Občina Straža je za naložbi skupaj z davkom odštela skupaj nekaj več kot 200.000 evrov lastnega proračunskega denarja.  Hkratna izvedba naložb oz. terenskih del pa je omogočila njuno nekolikšno pocenitev, več o celotnem projektu pa je povedal straški župan Dušan Krštinc.

Župan je kasneje še dodal, da je ta prenovitev velika pridobitev za občino ter, da je Zaselek Sela s približno 20 gospodinjstvi ter 2500 kvadratnimi metri nove asfaltne prevleke zaživel v novi podobi.