pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Krmelju naj bi dobili bivalno enoto za starejše

Piše: R.K.

Čas objave:
04.04.2023 12:04

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Krmelju naj bi dobili bivalno enoto za starejše; Na ocenjevanju vin v Metliki visoke ocene

SVET NA KRKI

Na območju Ljubljane z okolico je okrepljen severovzhodnik v ponedeljek popoldan povzročil kar nekaj dela gasilcem. Regijski center za obveščanje Ljubljana je zabeležil devet dogodkov; veter je podrl nekaj dreves in reklamni pano ter poškodoval nekaj ostrešij objektov.

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je z današnjim dnem preklicala ukrepe, ki so za celotno ozemlje Slovenije veljali z namenom zmanjšanja tveganja za vnos visoko patogene aviarne influence v reje perutnine in ptic v ujetništvu. Rejce kljub temu poziva k doslednemu spoštovanju preventivnih ukrepov.

KRKA DOMA

Dom upokojencev in oskrbovancev iz Impoljce v Občini Sevnica namerava v Krmelju do leta 2026 zgraditi bivalno enoto za 16 varovancev. Naložbo so skupaj z davkom ocenili na nekaj več kot 3,4 milijona evrov, so navedli na predstavitvi projekta pred prijavo na razpis ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Nadejajo se, da bodo od omenjenega razpisa dobili nekaj manj kot dva milijona evrov denarne podpore. Nekaj več kot 1,27 milijona evrov bo zagotovil omenjeni dom upokojencev, dobrih 190.000 evrov pa bo prispevala sevniška občina. Za projekt imajo sicer vsa potrebna soglasja. Po zagotovilih predsednice krajevne skupnosti Krmelj Klementine Žvar pa projekt podpira oz. "se ga veseli" tudi lokalna skupnost.

V Metliki so v soboto ocenjevali vina za letošnjo 41. Vinsko vigred, ki bo od 19. do 21.maja. Tri ocenjevalne komisije so vzele pod drobnogled 219 vzorcev vin. Šampiona metliških črnin PTP je osvojila vinska klet Metlika z oceno 17,30 točk, prav tako šampiona belokranjcev PTP z oceno 17,43, šampiona tekočega letnika je pridelala družina Plut iz Drašičev. Ocenjevalci so modremu pinotu dodelili 18,07 točk. Med tujimi vini je šampionski naslov za laški rizling suhi jagodni izbor 2021 z 19,20 točkami osvojil Josip Rajakovič, šampion predikatnih in posebnih vin pa pripada letos vinski kleti Prus iz Krmačine za rumeni muškat suhi jagodni izbor letnik 2011 z najvišjo možno oceno, to je 20 točk. 

Osrednja informativna oddaja, 4.4.2023