franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Lokah pri Straži bodo gradili vodovod in pločnike

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.08.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Premier Janez Janša je na Twitterju naznanil, da bo testiranje na okužbo z novim koronavirusom po 23. avgustu samoplačniško, razen za dejavnosti, kjer je pogoj PCT za izvajalce oziroma zaposlene predpisan z odloki. V primeru uvedbe samotestiranja pa bo po njegovih napovedih to veljalo za vse, ne le za šolnike.

Včeraj se je izteklo dovoljenje za izjemni odstrel medveda, ki je po dveh srečanjih s človekom veljalo v občinah Pivka in Ilirska Bistrica. Lovci medveda niso odstrelili, bodo pa pristojni stanje spremljali in se odločali na podlagi morebitnih novih dejstev.

Na Hvaru je sinoči zbruhnil požar, s katerim se bori okoli 50 gasilcev, danes pa so na pomoč prišla še tri letala za gašenje. Požar ne ogroža hiš, napovedujejo pa tudi, da ga bodo danes spravili pod nadzor. Sumijo, da bi lahko izbruhnil zaradi ognjemeta ali signalne rakete.

KRKA DOMA:
V Lokah bodo gradili vodovod in uredili površine za pešce. Pogodba med občino in izvajalcem, podjetjem CGP, je podpisana, v okviru pogodbe pa je predvidena novogradnja vodovoda ter sočasno tudi ureditev površine za pešce od križišča pri bivši opekarni Zalog do vstopa v naselje Loke. Z deli bodo začeli proti koncu meseca.

Ministrstvo za infrastrukturo je potrdilo še osem novih odločitev o podpori gradnje regionalnih kolesarskih povezav - med njimi je tudi kolesarska povezava Krško – Kostanjevica na Krki, ki je dolga 19,5 kilometrov, dobrih 14 kilometrov je na območju krške občine in nekaj več kot pet kilometrov na območju občine Kostanjevica na Krki.

Letošnja letina jabolk in hrušk bo predvsem zaradi spomladanske pozebe zelo slaba. V podjetju Evrosad iz Krškega pričakujejo, da bo letina jabolk na ravni leta 2016 oziroma 2017, ko je bila prav tako močna pozeba. So pa imeli letos odlično sezono jagod, na katere pozeba ni vplivala. Na češnjah, slivah in breskvah pa je zaradi pozebe škoda 100-odstotna, na hruškah pa več kot 90-odstotna.

V Metliki urejajo betonski podest na kopališču. S sanacijo obstoječega so pričeli v začetku meseca, predvidena pa je odstranitev tretje vrste obstoječih betonskih plošč ter izvedba novega armiranobetonskega podesta na območju obstoječih prvih treh vrst betonskih plošč, v dolžini okoli 140 metrov. Z deli bodo predvidoma končali do konca meseca.

Osrednja informativna oddaja, 19.8.2021

Krka ob enih