franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Melaminu ne komentirajo ovadb, župan Prebilič kritičen

Piše: R.K.

Čas objave:
23.02.2023 12:58

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Melaminu ne komentirajo ovadb, župan Prebilič kritičen; Želijo nadaljevati z opremljanjem poslovne cone Tris.

SVET NA KRKI

EU je januarja na letni ravni zabeležila desetodstotno inflacijo, potem ko je bila ta decembra pri 10,4 odstotka, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat. Ob tem je popravil podatke o januarski inflaciji v območju evra, ki je bila 8,6-odstotna oziroma za 0,1 odstotne točke višja kot v prvi oceni.

Novi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar naj bi aktualnemu v. d. direktorja Boštjanu Lindavu na jutranjem sestanku že sporočil odločitev o zamenjavi v vrhu policije, poroča več medijev. Menjava je sicer pričakovana. Mediji ob tem ugibajo o nasledniku, favorit naj bi bil Darko Muženič.

KRKA DOMA

V kočevskem Melaminu so v odzivu na novico, da so kriminalisti po preiskavi lanske eksplozije ovadili več ljudi, zapisali, da o zaključku preiskave uradno niso obveščeni, zato ga ne morejo komentirati. Od samega začetka pa tvorno sodelujejo z vsemi pristojnimi ustanovami ter predajajo vso potrebno dokumentacijo in informacije, so dodali. Na novico, da so kriminalisti po preiskavi eksplozije v Melaminu ovadili več ljudi, se je odzval tudi kočevski župan Vladimir Prebilič. Slednji ocenjuje, da v Melaminu očitno vse le ni bilo tako dobro, kot jim je bilo zagotovljeno, sicer do kazenskih ovadb ne bi prišlo. Prepričan je, da bi se Melamin moral preseliti na drugo lokacijo. S Policijske uprave Ljubljana so včeraj sporočili, da so zaključili kriminalistično preiskavo eksplozije. Ovadili so štiri fizične in eno pravno osebo zaradi storitve kaznivih dejanj ogrožanja varnosti pri delu in povzročitve splošne nevarnosti.

V Občini Črnomelj so zadnja leta v razvoj infrastrukture v poslovni coni Tris Kanžarica vložili nekaj več kot 2,5 milijona evrov. Glavni namen tega je bil razvoj tamkajšnjega podjetništva in zagotovitev prostora za širitev družbe Adria Dom z novo proizvodno halo s površino skoraj 7000 kvadratnih metrov. V omenjeni poslovni coni se obetajo še naložbe v gradnjo proizvodnih zmogljivosti podjetij, ki se ukvarjajo z izdelavo fotovoltaičnih panelov, briketov za kurjavo in masivnih lesenih hiš. Opremljanje poslovne cone Tris Kanižarica želijo sicer nadaljevati. V Črnomlju se zadnja leta trudijo tudi v smeri krepitve kakovosti bivanja, to vse pa "prispeva k privlačnosti črnomaljskega življenjskega in podjetniškega okolja", je povzel Kavšek.

Osrednja informativna oddaja 23.2.2023