Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V novomeški bolnišnici brez večjega števila rednih programov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 5948 PCR-testov in potrjenih 1863 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih izvidov je bil 31,3-odstoten. Hospitaliziranih je 572 bolnikov s covidom-19, 190 na intenzivni negi, umrlo je 9 covidnih bolnikov. Strokovnjaki ob tem opozarjajo, da se je krivulja okužb spet začela vzpenjati – pred tednom dni je bilo potrjenih 600 okužb manj.

Upokojenci bodo danes prejeli zadnje pokojnine v letošnjem letu. Na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (Zpiz) tako ohranjajo dosedanjo dolgoletno prakso, da v decembru zaradi praznikov ne čakajo z izplačilom na zadnji delovni dan v mesecu.

Kljub pogosti elektronski in telefonski komunikaciji si ljudje za praznike še vedno pošiljajo klasične pisemske voščilnice. Teh res ni več toliko kot pred leti, še vedno pa poštarji v Sloveniji v decembru prenesejo okoli 19 odstotkov več naslovljenih pisemskih pošiljk kot v ostalih mesecih v letu.

KRKA DOMA:
Število hospitaliziranih na covidnih oddelkih slovenskih bolnišnic že nekaj časa upada in posledično v nekaterih načrtujejo ponoven začetek izvajanja programov, ki so jih zaradi premeščanja kadra na covidne oddelke začasno ukinili. V novomeški zaenkrat še ne. Kot so pojasnili, število covidnih bolnikov za zdaj ne omogoča izvajanje rednih programov v večjem obsegu. Elektivni nenujni programi tako še vedno ostajajo zaprti.

V mestni občini Krško so postavili tri nove postaje za brezplačno izposojo koles Krčan, in sicer eno na parkirišču bazena v Brestanici, na avtobusnem postajališču na Senovem nad bencinsko črpalko in pri večnamenskem domu v Spodnjem Starem Gradu. Skupno je na območju krške občine zdaj enajst postaj za izposojo koles.

Košarkarji Krke bodo v zaostali tekmi 10. kroga Lige Nova KBM gostovali pri Zlatorogu. Laščani so zaenkrat zmagali enkrat samkrat, ko so oktobra doma premagali Hopse s Polzele. Prvo medsebojno tekmo konec septembra v Novem mestu so Krkaši dobili s 120:70. Tekma se začne ob 18. uri, prenos bo na Youtube kanalu KZS.

Osrednja informativna oddaja, 29.12.2021

Krka ob enih