IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Podbrezniku položili temeljni kamen

Piše: R.K.

Čas objave:
19.04.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Podbrezniku temeljni kamen za 184 najemnih stanovanj; Renault predstavil prenovljenega clia, še naprej ga bodo izdelovali tudi v Revozu; Za rojstni dan bodo zaigrali.

SVET NA KRKI

V letu 2021 so zabeležili najnižje število hospitaliziranih otrok zaradi astme v petih letih, zabeležili pa so tudi manj možganskih kapi in z alkoholom povezanih bolezni. Po obdobju izboljšanja pa je ponovno zraslo število samomorov, novih primerov raka in otroške debelosti, kažejo posodobljeni podatki NIJZ o zdravju prebivalcev v občinah.

Župani občin, ki ležijo ob načrtovani trasi 3a razvojne osi od Ljubljane do Kočevja, opažajo, da aktivnosti na projektu ne potekajo s takšno dinamiko, kot bi si želeli. Želijo si sestanek z ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek, ki jim termina še ni potrdila. Da je nujno pospešiti projekt, opozarjajo predvsem v občini Škofljica.

KRKA DOMA

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, direktor Stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec in minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac so v Podbrezniku pri Novem mestu položili temeljni kamen za gradnjo petih večstanovanjskih zgradb s 184 najemnimi stanovanji. Naložba je vredna 25,2 milijona evrov. Stanovanjski sklad bo v novih večstanovanjskih objektih zgradil 103 stanovanja in Mestna občina Novo mesto 81 stanovanj.  V Podbrezniku bodo zgradili trajnostne in energetsko učinkovite bloke s štirimi nadstropji in pritličjem. Stanovanja bodo enosobna, dvosobna, trisobna in štirisobna s površino od 38 do 80 kvadratnih metrov.

Francoski avtomobilski proizvajalec Renault je danes predstavil prenovljeno peto generacijo modela clio, ki ga bodo še naprej izdelovali tudi v novomeški tovarni Revoz. Kot so danes sporočili iz Renaultovega predstavništva v Sloveniji, bodo pri prenovljenem cliu stavili predvsem na hibridno različico, na voljo pa ostaja tudi z dizelskim motorjem.

V Kulturnem domu Straža bo jutri ob 19. uri potekal koncert ob 30. obletnici Glasbene šole Lipičnik. Koncert bo potekal v sklopu prireditev občinskega praznika občine Straža. Zavod Glasbena šola Lipičnik ima status nevladne organizacije v javnem interesu. Pouk poteka v Novem mestu, Straži, Grosuplju in Metliki.

Osrednja informativna oddaja, 19.4.2023