franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Šentjerneju prenavljajo športno igrišče in stadion

Piše: R.K.

Čas objave:
27.07.2023 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Med poletnimi počitnicami so se v Šentjerneju lotili prenove športnega igrišča in stadiona, Kje dopustujejo župani iz naše regije.

SVET NA KRKI

V Avstraliji so evtanazirali 43 kitov, ki so nasedli na obali.  Na  Jugozahodni plaži je nasedlo več kot 100 kitov. V začetku tedna so opazili, da se je jata kitov pilotov zbiralo in čudno obnašalo okoli 100 m stran od obale. Kmalu za tem je večina jate že nasedla na plaži, ostale pa pa so skušali rešiti a brez uspeha. Tako so morali sprejeti težko odložitev in evtanazirati ostalih 43 kitov, ki so nasedli, saj jim več ni bilo pomoči.  Pri reševanju je sodelovalo približno 250 prostovoljcev ter več kot 100 uslužbencev avstralske službe za parke in divje živali. Vzroki za to še niso znani, zato tudi znanstveniki ne vedo razloga, s katerim bi si razložili takšen pojav, ki pravzaprav je dokaj pogost.

Ob obali v Črni gori so reševalci rešili slovenskega državljana.  Ta je kljub močnemu vetru, ki je bil napovedan, s čolnom  odšel na morje, kmalu za tem pa mu je odpovedal motor. Zaradi močnega vetra ga je odeslo na odprto morje.  Po klicu na pomoč so reševalci uprave za pomorsko varnost in upravljanje pristanišč tja prispeli v manj kot 45ih minutah ter uspešno rešili njega in njegov čoln. Ob tem turiste znova opozarjajo, naj se ne izpostavljajo tveganjem in se izogibajo aktivnostim na morju v času močnega vetra.

KRKA DOMA

Med šolskimi počitnicami so se v Šentjerneju lotili prenove športnega igrišča in stadiona ob Osnovni šoli Šentjernej. Na njem so se do zdaj dogajale glavni športni dogodki, zato ni bil le središče za treniranja in tekmovanja ampak tudi za druženja, je povedal župan Jože Simončič. Zato so se odločili za prenovo stadiona.  Nogometno igrišče bodo nadgradili z namestitvijo umetne trave in opremo, kot klopi za rezervne igralce. Poleg tega bodo izboljšali tudi stadionsko razsvetljavo, ki bo omogočala nočno vadbo in športno dogajanje ter opremili tribuno z bolj udobnimi sedišči. Denar za novo pridobitev bosta prispevali Fundacija za šport in pristojno ministrstvo, a točen znesek podpore še ni znan. To športno igrišče so sicer začeli graditi kmalu po letu 1980, ko so zgradili novo šolo. Skozi leta so postopoma dodajali nove dele in ga širili, zadnja prenova pa je bila leta  2000. Prenova stadiona bo končana do občinskega praznika v Avgustu, takrat pa se bo ob otvoritvi odvijal tudi atletski miting in nogometni turnir. 

Med poletjem so se na dopust odpravili tudi župani iz naše regije. Gregor Macedoni, župan Mestne občine Novo mesto nam je zaupal, da je prav v teh dneh na dopustu. Župan je dodal, da bo večji del dopusta preživel ob morju, v Istri, vendar pa lahko pride tudi do spremembe načrta. Ob reki Kolpi sicer marsikdo preživlja prijetne dopustniške dni. Prijazni in gostoljubni Belokranjci pa se lahko pohvalijo tudi z julijskimi rezultati analize vode, ki jo je opravil Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano. Pokazali so namreč, da je reka Kolpa primerna za kopanje. Tako se lahko varno kopamo na kopališčih Primostek, Podzemelj, Griblje, Adlešiči, pa tudi na ostalih kopališčih, ki ležijo višje ob reki. Poleg tega pa Bela krajina ponuja tudi številne druge zanimivosti in aktivnosti, ob katerih dopustniški dnevi minejo v prijetnem vzdušju.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 27. 07. 2023