zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Šentrupertu so začeli prenavljati gotsko cerkev sv. Ruperta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.10.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Za popoldne na družbenih omrežjih znova napovedujejo protestni shod proti ukrepom za preprečevanje širjenja koronavirusa. Policija morebitne udeležence poziva, naj pravico do javnega zborovanja in izražanja svojih stališč uveljavljajo mirno in strpno, predvsem pa, naj upoštevajo navodila in ukaze policistov. Shod tudi tokrat ni prijavljen.

Agencija RS za okolje pred pričakovano slano, ki bi lahko jutri dosegla bolj izpostavljene predele, opozarja na morebitno nevarnost pozebe. Ta bo lahko pustila posledice na jesenskem cvetju, v nevarnosti so lahko tudi zelenjadnice. Plodove, denimo paprike in bučke, se zato splača pobrati ali pa dobro zaščititi.

KRKA DOMA:
V cerkvi sv. Ruperta v Šentrupertu na Dolenjskem, katere 500-letnico zgraditve, oprave in posvetitve so praznovali lani, je te dni stekla prenova. Večdelni poseg so začeli v zvoniku, ki predstavlja največji zalogaj, ker ga odlikujejo številni kamnoseški detajli in izvirna zidarska tehnologija. Gre za enega največjih zvonikov v Sloveniji, dela naj bi končali letos in se v nadaljevanju lotili notranjščine prezbiterija ter nato preostalih delov.

V Trebnjem se je začelo glasovanje za talne poslikave, ki so jih ustvarili otroci in s katerimi želijo popestriti pot ob novem otroškem igrišču, ki se nahaja pri Domu starejših občanov. Gre sicer za projekt STAR - STreet ARt. Na spletni strani galerije že poteka glasovanje, ki se bo končalo v torek.

V Sodražici si zaradi preobremenjene državne ceste, ki poteka čez središče mesta želijo obvoznico, a se zapleta pri iskanju trase. Predlog zanjo je bil že pripravljen, a mu nasprotuje del prebivalstva, ki živi neposredno ob njej, zato bodo po besedah župana Blaža Milavca iskali nove rešitve.

Osrednja informativna oddaja, 13.10.2021

Krka ob enih