IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Vipapu rešili problem oskrbe z elektriko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.01.2022 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Pravna podlaga za energetski vavčer, ki bi služil kot pomoč gospodinjstvom ob rastočih cenah energije in toplote, je pripravljena, je povedal infrastrukturni minister Jernej Vrtovec. Višina vavčerja in čas njegove uveljavitve pa sta še predmet usklajevanja.

Celjski policisti obravnavajo dva poskusa uboja. V Preboldu je v včeraj 45-letni moški zabodel 44-letnika in ga hudo poškodoval. Policija je osumljenega in še tri osebe že pridržala. Moškega, ki naj bi ponoči v Celju z nožem zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval, pa policija še išče.

Dvakratna smukaška svetovna prvakinja Ilka Štuhec ne bo nastopila na letošnji Zlati lisici, ki bo zaradi pomanjkanja snega v Mariboru tretjič po vrsti konec tedna v Kranjski Gori. Mariborčanka je namreč ravno za praznike z blažjimi simptomi prebolela okužbo s covidom-19.

KRKA DOMA:
V krškem Vipapu so rešili problem dolgoročne oskrbe z elektriko. Podpisali so namreč pogodbo z dobaviteljem električne energije. V papirnici so se tako izognili ustavitvi strojev zaradi težav pri oskrbi z električno energijo in zvišanja cen energentov. Družba je sicer v prisilni poravnavi in je proizvodnjo po njenem petmesečnem zastoju vnovič zagnala v začetku lanskega decembra - zadnji lanski mesec so končali s pozitivnim poslovnim izidom in tega napovedujejo tudi za tekoče leto.

Postopek prisilne poravnave nad največjo slovensko livarsko družbo Livar, ki ga je ljubljansko okrožno sodišče začelo januarja 2020, potrdilo pa oktobra lani, je pravnomočno zaključen. V njem je bilo priznanih za okoli 9,3 milijona evrov terjatev, poplačanih naj bi jih bilo za približno 2,8 milijona evrov. Podjetje Livar sicer deluje že od leta 1954 in predstavlja največjo livarno železnih litin v Sloveniji. Proizvodnja je organizirana v Ivančni Gorici, kjer je tudi sedež družbe, in v Črnomlju, obsega pa tri proizvodne centre. Zaposluje več kot 600 ljudi.

Glede na številčne pobude občanov o umirjanju hitrosti skozi naselja, je novomeško občinsko redarstvo že v preteklih letih na kritičnih mestih izvajalo merjenje hitrosti, tokrat pa ponovno vabijo k podaji predlogov lokacij za izvajanje meritev hitrosti. Konstanten nadzor je prinesel tudi rezultate, saj je zaznati na določenih cestah upad povprečne hitrosti, zmanjšalo se je tudi število prekrškov. Pobudo lahko naslovite na naslov Skupne občinske uprave občin Dolenjske.

Osrednja informativna oddaja, 7.1.2022

Krka ob enih