IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Večgeneracijski center Brežice sprejel nove uporabnike

Piše: R.K.

Čas objave:
27.09.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Prostori Večgeneracijskega centra Brežice sprejeli nove uporabnike; Melamin kljub nesreči v polletju nad načrti.

SVET NA KRKI

Predlagani rebalans letošnjega državnega proračuna, ki ga danes obravnava DZ, je po besedah premierja Roberta Goloba dobra popotnica za zaključek tega leta in za to, da bo Slovenija skozi energetsko krizo prešla s čim manj praskami. Dodal je, da je že v kratkem za zagotavljanje oskrbe z energijo možna nacionalizacija katerega od energetskih podjetij.

Prebivalci Slovenije so lani zavrgli 143.254 ton hrane, kar je 0,2 odstotka manj kot leto prej. Prebivalec Slovenije je v povprečju zavrgel 68 kilogramov hrane, kar je enako kot leto prej. Nekaj več kot polovica odpadne hrane je nastalo v gospodinjstvih, je danes objavil statistični urad.

KRKA DOMA

Nekdanji dom upokojencev v Brežicah ima nove uporabnike. Te je obiskal Župan Občine Brežice Ivan Molan ter se sestal tudi direktorjem Ozara Slovenije Boštjanom Repnikom. Slednji se je zahvalil za to, da je uredila zapuščeni objekt in ga ponudila v uporabo tistim organizacijam, ki skrbijo za ranljive skupine ljudi v skupnosti. Župan se je srečal tudi s predstavniki Društva upokojencev Brežice, Koronarnega kluba Brežice, Društva za preprečevanje osteoporoze Posavje in Društva diabetikov Posavje Brežice. Govorili so o izkušnjah v novih prostorih, ki si jih še urejajo, predstavili so tudi svoje predloge glede sodelovanja in dodatnih ureditev. Ena od pobud je tudi vzpostavitev postajališča mestnega avtobusa v neposredni bližini večgeneracijskega centra.

Družba Melamin je imela v prvem polletju 39,71 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 23 odstotkov več kot v enakem obdobju lani in pet odstotkov nad načrtom. Čisti dobiček je bil z 2,5 milijona evrov za odstotek nižji. Proizvodnja je po hudi delovni nesreči 12. maja v celoti stala skoraj do konca junija, ko so ponovno zagnali njen manjši del. Skupina, v kateri je poleg družbe Melamin še družba SmartMelamine, v kateri ima Melamin dvotretjinski lastniški delež, je beležila 39,73 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 24 odstotkov več kot v lanskem polletju in prav tako pet odstotkov nad načrti, so zapisali v poročilu. Prve štiri mesece leta je družba sicer poslovala "izjemno dobro", so navedli, agresija Rusije na Ukrajino februarja ni bistveno vplivala na njihovo poslovanje. Že pred leti so fosilna goriva zamenjali z biomaso in uvedli kogeneracijo zelene električne energije ter posledično niso tako odvisni od ruskega plina in premoga. Vojna v Ukrajini je v majhni meri vplivala na prodajo in dobavo, večji vpliv imajo višje cene surovin in energentov, pravijo v Melaminu in dodajajo, da se je rast cen surovin v pretežni meri upoštevala tudi na prodajni strani.

Osrednja informativna oddaja, 27.9.2022