nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Velodrom čez tri mesece z novo streho

Piše: R.K.

Čas objave:
08.03.2023 12:40

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Stekli postopki za postavitev nove strehe novomeškega velodroma; V ZD Sevnica odprtje prenovljenih ambulantnih prostorov.

SVET NA KRKI

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije bo najkasneje do 24. marca začel dnevno posodabljati podatke o razpoložljivih zdravnikih, je napovedala generalna direktorica Zavoda Tatjana Mlakar. K večji ažurnosti podatkov jih je zaradi težav pri delu klicnega centra za pomoč uporabnikom zdravstvenega sistema pozvalo ministrstvo za zdravje.

Društvo SOS telefon, Društvo za nenasilno komunikacijo, Zavod TransAkcija in Delovni odbor za feminizem društva Iskra so ob današnjem mednarodnem dnevu žensk na vlado in vsa pristojna ministrstva naslovili dopis, v katerem opozarjajo, da je nasilje nad ženskami naš skupen problem, zato zahtevajo spoštovanje Istanbulske konvencije. Društvo za nenasilno komunikacijo, Inštitut 8. marec in Delavska svetovalnica so danes spet pozvali k spremembam zakona o delovnih razmerjih, ki bi žrtvam nasilja nudile možnost krajšega delovnega časa, deset dodatnih delovnih dni plačane odsotnosti v koledarskem letu, posebno pravno varstvo in varstvo v zvezi z neugodnim delovnim časom.

KRKA DOMA

V olimpijskem centru v Češči vasi pri Novem mestu pristojni začenjajo postopke za postavitev nove strehe. Napihljivo streho, ki se je 23. januarja letos podrla pod težo snega, bodo po potrditvi škode s strani zavarovalnice postavili na novo. Dela naj bi traja dva do tri mesece, odvisno od vremena. Direktor podjetja Duol Dušan Olaj je potrdil, da je zavarovalnica podjetju v zadnjih dneh priznala škodo v primeru porušene strehe, tako da bo to začelo proizvodnjo nove balonske hale za prekritje športnega objekta. Streha je namreč v lasti Duola, ki jo oddaja upravitelju objekta, Zavodu Novo mesto. Pomembna pri ponovnem odprtju objekta bo tudi sanacija morebitne škode, ki jo je voda povzročila v notranjosti, na kolesarskih in atletskih stezah. To je sicer predmet ločenega zavarovanja, ki ga ima upravitelj objekta. Direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac je povedal, da bo morebitno škodo na stezah možno oceniti šele po odstranitvi platna porušene strehe. Če bo ugotovljena dodatna škoda na kolesarski stezi in podkonstrukciji ali pa na atletski stezi, bi sanacija lahko trajala dlje od predvidene postavitve nove strehe. Podrta streha je sicer okrnila delovanje novomeškega kolesarskega kluba Adria. 

V Zdravstvenem domu Sevnica so uradno odprli prenovljene prostore ambulante družinske medicine z referenčno ambulanto, prenovljeno ambulanto zdravnika s koncesijo ter nove prostore medicine dela, prometa in športa. V galeriji zdravstvenega doma so hkrati odprli razstavo Moja brazgotina, moje življenje Slovenskega društva Transplant. Z omenjeno razstavo želijo odpraviti stigmatizacijo ob bolezni raka in ob presajanju organov ter tkiv.

Osrednja informativna oddaja 8.3.2023