stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Verižno trčenje na Drnovem

Piše: R.K.

Čas objave:
19.03.2024 12:51

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Verižno trčenje na Drnovem; Srečanje varuhov rek Slovenije

SVET NA KRKI

Koordinacija zdravniških organizacij je na ponedeljkovi seji sprejela več sklepov v zvezi z zdravniško stavko, ki poteka od 15. januarja. Organizacije pozdravljajo mediacijo kot zbliževanje stališč, vendar pozivajo k čimprejšnji določitvi rokov za njen zaključek, saj to zahtevajo rastoče stiske bolnikov in posledično tudi zdravstvenega osebja.

Države članice EU so zelo blizu soglasja za potrditev začetka pristopnih pogajanj z Bosno in Hercegovino, je pred današnjim zasedanjem ministrov za evropske zadeve povedal državni sekretar na slovenskem zunanjem ministrstvu Marko Štucin. Slovenija si prizadeva, da bi se dejanska pogajanja začela že junija.

KRKA DOMA

Včeraj nekaj po 11. uri so policisti bili obveščeni o trčenju treh avtomobilov na Drnovem. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 26-letna voznica, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčila v avtomobil 57-letne voznice. Njeno vozilo je po trčenju odbilo še v avtomobil, ki ga je pred njo vozila 34-letna voznica. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, zdaj pa jo čaka kazen. V istem dnevu nekaj po 23. uri pa so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat romunskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da 21-letni državljan Romunije v vozilu prevaža štiri državljane Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Romunije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še niso zaključeni.

V Parku Škocjanske jame je potekalo ključno srečanje varuhov rek iz Slovenije ter strokovnjakov projekta Varuhinje rek, ki je že več kot dve leti v polnem zamahu. Na dvodnevnem dogodku so udeleženci aktivno izmenjali izkušnje, navezali nove povezave in razpravljali o tem, kako še učinkoviteje ozaveščati javnost o pomenu varstva slovenskih rek. Poseben poudarek je bil na potrebi po ustanovitvi nacionalne mreže iniciativ za varovanje rek, kar bi omogočilo bolj usklajeno delovanje in večji vpliv na odločevalce.  Izpostavljena pa je bila tudi nujnost uporabe trajnostnih pristopov pri načrtovanju protipoplavnih ukrepov. Poleg tega so se udeleženci posvetili tudi vprašanju vključevanja mladih v aktivnosti varstva rek ter razpravljali o tem, kako bi lahko to področje še bolj privabljivo naredili za mlade generacije. Civilne pobude so izrazile kritiko do dela okoljskih in gradbenih inšpekcij ter izpostavile tveganja, povezana z načrtovano gradnjo hidroelektrarn na srednji Savi, ki bi lahko negativno vplivale na ekosistem rek.

Osrednja informativna oddaja 19.03.2024