državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Vladna ekipa je danes na obisku v naši regiji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.11.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 9118 PCR-testih potrdili 3431 okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah zdravijo 954 covidnih bolnikov, intenzivno nego jih potrebuje 215. S tem je doseženo dozdajšnje najvišje število bolnikov na intenzivnih oddelkih iz novembra lani. Najmlajši bolnik, ki potrebuje intenzivno zdravljenje, je star 28 let, najmlajši bolnik na navadnem oddelku pa 23 let. Umrlo je 14 covidnih bolnikov. Delež pozitivnih testov je bil 37,6-odstoten.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes malo po 7. uri zjutraj zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,6. Žarišče potresa je bilo 35 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Ribnice, čutili so ga posamezni prebivalci Ivančne Gorice.

KRKA DOMA:
Vladna ekipa se danes v okviru regijskih obiskov mudi v naši regiji. Dopoldne se je najprej sešla na delovnem posvetu v Ribnici, nato pa so se premier in ministri razkropili po regiji in ločeno obiskali več podjetij, zavodov in občin. Obisk bodo sklenili zvečer na javni tribuni o razvoju Jugovzhodne regije v Novem mestu. Med drugim sta se državna sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve in ministrstvu za infrastrukturo, Božo Predalič in Aleš Mihelič, že dan prej srečala z nekaterimi župani, osrednja tema je bila gradnja južnega dela 3. razvojne osi ter gradnja 3.a razvojne osi od Ljubljane do Kočevja, spregovorili so tudi o obnovi dolenjske železniške proge, pereča pa je tudi migrantska problematika, ki zanima župane občin ob jugovzhodni meji.

Občina Grosuplje je za ureditev kolesarskih poti in cest dobila 2,2 milijona evrov, od katerih bo 80 odstotkov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj, 20 odstotkov pa državni proračun. V okviru sicer 8,8 milijona vrednega projekta nameravajo med drugim urediti kolesarske povezave med Grosupljim ter naseljema Cikava in Veliko Mlačevo. Poleg tega projekt predvideva še obnovo sedmih odsekov regionalnih cest skozi Grosuplje ter ureditev avtobusnih postajališč in parkirnih mest.

Svojci od četrtka popoldne pogrešajo 57-letno Marijo Bračun Juričko iz Spodnjih Dul z območja Krškega. Pogrešano so nazadnje videli v zdravstveni ustanovi v Kolodvorski ulici v Krškem, od koder naj bi odšla neznano kam. Pogrešana je visoka približno 165 centimetrov, ima drobno postavo in sive lase do ramen. Nazadnje je bila oblečena v črno bundo s kapuco in modre hlače, obuta pa v športne čevlje.

Osrednja informativna oddaja, 12.11.2021

Krka ob enih