zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Zabava v Fly parku pri Hotelu Dolenj’c

Piše: R.K.

Čas objave:
16.06.2023 14:28

Danes uradna otvoritev Fly parka pri Hotelu Dolenj’c Občina Mirna Peč 21. junija praznuje občinski praznik Pri zemeljskih delih v Malem vrhu izkopali nekaj desetletij staro človeško okostje

SVET NA KRKI

Destinacije na območju Julijskih Alp letos pričakujejo zelo dobro turistično sezono. Namestitvene zmogljivosti za julij in avgust so že v precejšnji meri zasedene. Dober obisk kljub slabemu vremenu beležijo tudi v predsezonskem času. Da bi na vrhuncu sezone preprečili preveliko gnečo, letos še več pozornosti namenjajo trajnostni mobilnosti.

Zavod Varna pot ta konec tedna začenja akcijo Čista nula, čista vest, v okviru katere voznike na terenu ozaveščajo, kako pomembno je, da se s prireditev in iz gostinskih lokalov domov odpravijo varno. Danes med 20. uro in polnočjo bodo o tem ozaveščali obiskovalce središča Ljubljane, v soboto med 15. in 21. uro obiskovalce Ljubljanske vinske poti.

KRKA DOMA

Danes vrata uradno odpira Fly park. Največji trampolinski park na prostem v Sloveniji pri Hotelu Dolenj’c pripravlja veliko otroško zabavo ob uradni otvoritvi. Med 17. in 22. uro pripravljajo posebne promocijske cene, otroško animacijo in napihljiva igrala, za najbolj pogumne bo na voljo zabava na mehanskem biku Rodeo. Manjkalo ne bo tudi ohlajene pijače, kulinarike Hotela Dolenj'c, domačih pic iz krušne peči ter domačega sladoleda. Dogajanje bodo popestrili glasbeni gostje - Čuki, Til Čeh in Petelini. Na dogodek in koncert je vstop prost.

Občina Mirna Peč 21. junija praznuje občinski praznik. Ta vikend ga bodo obeležili s številnimi dogodki. Danes ob 8. uri se je pričel slikarski ex tempore z razstavo ob 17. uri. Danes bosta tudi slavnostna seja občinskega sveta, na kateri bodo podelili občinske nagrade in priznanja. V soboto bo osrednja prireditev Pohod po poti Slakove in Pavčkove mladosti s kulturnim programom. V popoldanskih urah bodo pripravili kmečke igre, nato pa sledi Poletna muzejska noč v muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, nastop učencev Glasbene šole Astistik ter vrtna veselica z Ansamblom Mladi Dolenjci. V nedeljo bo tekaško potepanje po Mirni peči, tek malčkov, tekmovanje za karate pokal Mirne Peči, otroška zabava z animacijo, demonstracija spravila sena, večer pa se bo zaključil z glasbeno komedijo Gojmirja Lešnjaka Gojca Moj život je ROKentROL.

Novomeški kriminalisti so v sredo dopoldne v Malem vrhu opravili ogled kraja najdbe človeškega okostja, izkopanega pri zemeljskih delih. Po prvih ugotovitvah naj bi šlo za nekaj desetletij staro okostje, v nadaljevanju bo skladno z odreditvijo preiskovalne sodnice sledila sodna obdukcija, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Sodno obdukcijo bodo z namenom ugotoviti starost, vzrok in druge okoliščine smrti izvedli na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino, so še sporočili s policije.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 16.6.2023