franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Zaključeni projekti v Trebnjem

Piše: R.K.

Čas objave:
04.03.2024 12:40

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : 5. kmetijski forum v Brežicah; Zaključeni projekti v Trebnjem

SVET NA KRKI

Strokovnjaki ob današnjem svetovnem dnevu debelosti opozarjajo, da je debelost kronična bolezen, za katero trpi vedno večji del svetovne populacije. Število ljudi po svetu, ki trpijo za debelostjo, se je od leta 1990 početverilo in je preseglo milijardo, ugotavlja objavljena študija v medicinski reviji Lancet.

Danes p opoldne se bodo nadaljevala krovna pogajanja med vlado in sindikati javnega sektorja. Potem ko je vladna stran prejšnji ponedeljek sindikatom predstavila nov predlog odprave plačnih nesorazmerij in so v sredo na pogajanjih v okviru predvidenih plačnih stebrov pogledali, kaj pomeni za posamezna področja, je danes pričakovati odgovor sindikatov.

KRKA DOMA

V večnamenski dvorani Mladinskega centra Brežice je nedavno potekal 5. kmetijski forum. Forum je bil posvečen izzivom in priložnostim mladih na podeželju, kjer so predstavili številne perspektive in možnosti za razvoj kmetijstva. Mira Kambič Štukelj, specialistka za razvoj podeželja pri Kmetijsko gozdarskem zavodu Novo mesto, je predstavila različne oblike finančne podpore za mlade kmete. Martin Mavsar, specialist za kmetijsko tehniko in sadjarstvo pri KGZ Novo mesto, je osvetlil koncept preciznega kmetijstva in uporabo inovativne tehnologije v kmetijstvu. Slavica Grobelnik, svetovalka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti, je izpostavila pestrost dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, ki omogočajo dodaten vir dohodka. Aleš Perko, kandidat za naziv inovativni Mladi Kmet 2023 pa je predstavil svojo družinsko kmetijo in model v Excelu za spremljanje stroškov pri reji goveda. Na forumu so prisotne nagovorili tudi brežiški župan Ivan Molan, predsednik Društva podeželske mladine Brežice Karlo Budič ter regijski predstavnik Zveze slovenske podeželske mladine za Posavje Jernej Križančič.

V Občini Trebnje so uspešno izvedli prvih sedem izglasovanih projektov v okviru participativnega proračuna. Štirje zaključeni projekti prinašajo raznolike izboljšave v različnih delih občine. Na OŠ Trebnje so sedaj bogatejši za napihljivo športno blazino Air Track, ki bo obogatila pouk športa za učence vseh generacij.  V Dobrniču so postavljena nova igrala nasproti podružnične šole, kjer se že najmlajši otroci veselo igrajo. Poleg igral so bile zagotovljene tudi varnostne gumirane podloge, ki skrbijo za varnost otrok med igro. Na Rihpovcu je Občina Trebnje izboljšala urejenost in obiskanost igrišča z namestitvijo lesenih klopi, vrtne garniture ter nadstreška. Domačini so aktivno sodelovali pri postavitvi nadstreška, kar je dodatno prispevalo k povezanosti skupnosti. V Čatežu, kjer potekajo največje prireditve v občini pa so zdaj opremljeni z dodatnimi 18 kompleti miz in klopi, ki bodo olajšali organizacijo številnih dogodkov. Ta nova oprema bo prispevala k boljši organizaciji in udobju obiskovalcev med prireditvami.

Osrednja informativna oddaja 04.03.2024