zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Zamaskiranec zvezal starejša občana, grozil in zahteval denar

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.10.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Epidemiološke razmere v državi se v zadnjem tednu slabšajo. Število novo okuženih strmo raste, kar kaže tudi število sprejetih bolnikov na ljubljanski infekcijski kliniki, ki potrebujejo intenzivno oskrbo. Polno zasedeni so tudi otroški oddelki. Ob bližajočih praznikih zdravstvena stroka zato poziva k doslednemu upoštevanju ukrepov.

V sredini oktobra so prebivalci Kočevja in okoliških naselij večkrat poročali o manjšem rjavem medvedu, ki zahaja v mesto in strnjena naselja. Na podlagi ocene Zavoda za gozdove Slovenije, da bi medved lahko predstavljal grožnjo za življenja in zdravje ljudi, so ga nedavno odstrelili.

KRKA DOMA:
V Kulturnem domu Krško bo nocoj državna proslava ob dnevu reformacije, 31. oktobru. Slavnostni govornik ob prazniku, ki obuja spomin na avtorja prve knjige v slovenskem jeziku Primoža Trubarja, bo minister za kulturo Vasko Simoniti. Neposredni prenos bo na spletni strani državne uprave ter prek vladnega Twitter in Facebook računa. Posnetek prireditve pa bo v nedeljo zvečer na 1. programu TV Slovenija.

Jutri bo na novomeškem Glavnem trgu znova tekaški praznik. Atletski klub Krka namreč po več kot enoletnem premoru zavoljo epidemije novega koronavirusa prireja že 21. Novomeški tek. Začne se ob 13-ih, dan pa bodo tradicionalno sklenili s štafetnimi teki za osnovnošolce.

V kraju Gregovce v brežiški občini je včeraj zjutraj zamaskiran storilec skozi vrata vstopil v stanovanjsko hišo, starejša občana zvezal, jima grozil in zahteval denar. Pregledal je prostore v hiši, vendar ni ničesar ukradel, nato pa peš pobegnil. Kriminalisti in policisti storilca še iščejo.

Češki policist je na nujni vožnji v Hrastu pri Vinici zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 59-letni voznik. Poškodovani 59-letnik, ki so so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, je po prvih podatkih utrpel lažje poškodbe. Potnica v njegovem vozilu in policista v nesreči niso bili poškodovani.

Osrednja informativna oddaja, 29.10.2021

Krka ob enih