profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Zanemarjali so konje

Piše: R.K.

Čas objave:
09.05.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Finančna uprava je vzpostavila portal furs.edrazbe.si, ki je namenjen spletni objavi zarubjenih in ostalih premičnin, ki jih Furs prodaja po pravilih zakona, ki ureja davčno izvršbo. Prek portala bo mogoče spremljati aktualne prodaje premičnin in sodelovati na javnih dražbah. Prva spletna javna dražba bo 20. maja.

Slovenska Karitas tudi letos vabi k podpori in sodelovanju v akciji Pokloni zvezek, ki se začenja danes in bo potekala do 10. junija. Z njo želijo zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene otroke. Otroke in njihove starše na Karitas prosijo, da poklonijo nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce. Sredstva zbirajo tudi s sms-sporočili s ključnima besedama ZVEZEK ali ZVEZEK5 na številko 1919.

KRKA DOMA

Občina Straža ima od prvega maja novo direktorico občinske uprave. Na to delovno mesto je župan Dušan Krštinc imenoval domačinko Lidijo Plut. Nadomestila je Polonco Špelko Krštinc, ki je kot vršilka dolžnosti dela in naloge direktorice opravljala dve leti. Krštinc pričakuje, da bo občinska uprava pod njeno taktirko še naprej tako učinkovita in povezana ter ostala prijazen servis za zadovoljevanje potreb občanov, da bodo upravne, strokovne in organizacijske naloge izvršene zakonito, učinkovito, racionalno in pravočasno.

V novomeški škofiji je bila v nedeljo osrednja slovesnost ob 500. obletnici smrti ljubljanskega in novomeškega prošta ter ustanovitelja znamenitih Dunajskih dečkov Jurija Slatkonje. V ta namen je novomeški škof Andrej Saje v novomeški stolnici daroval slovesno mašo, pridigo pa je imel ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore. Slatkonja se je rodil 21. marca 1456 v Ljubljani, umrl pa 26. aprila 1522 na Dunaju, kjer je tudi pokopan v tamkajšnji stolnici. Velja za ustanovitelja zbora Dunajski dečki, ki še vedno deluje in je znan po vsem svetu.

Policisti na območju občine Velike Lašče preiskujejo sum kaznivega dejanja neprimernega ravnanja z domačimi živalmi. Obvestilo so prejeli minuli petek, obvestila še zbirajo, o ugotovitvah pa bodo obvestili državno tožilstvo. Društvo za zaščito konj je Facebooku objavilo, da so bili inšpektorji in policisti več ur na delu v Velikem Ločniku. Kot so navedli v društvu, so pristojni organi na kraju našli več kot 40 konj v grozovitih pogojih, nekaj celo poginulih.
Živali po navedbah društva še niso odvzeli, saj da tako velikega števila živali ne more prevzeti nihče, država pa nima svojih hlevov, kamor bi te živali lahko urgentno, vsaj začasno, odpeljala in nastanila. V društvu bi jih sicer lahko sprejeli, a bi potrebovali takojšnjo pomoč pri vzdrževanju pašnih ograj, prav tako nimajo dovolj krme, opozarjajo tudi na druge visoke stroške.

Osrednja informativna oddaja, 9.5.2022